ΑΓΕΤ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΜΙΖΕΣ

 

Ολυμπιακάρα ο Σταυρίδης. Όχι ο πεθαμένος, ο ηθοποιός, ο Νικόλας που από τη σκηνή του θεάτρου φώναζε «θρύλος, ολέ» και «Υβ,Υβ…». Ολυμπιακάρα, είναι ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΔΕΠ, που έχει αναλάβει να προχωρήσει τις αποκρατικοποιήσεις, ο Σίγμα Σίγμα. Ο Στέλιος Σταυρίδης που έχει κάνει και στο ΔΣ της ΠΑΕ.

Η περίπτωση ο τύπος. Ένας ακόμα μάνατζερ που ξεκίνησε από το μηδέν, σαν κατασκευαστής πισινών, και φιγουράρει στην κορυφή. Και σήμερα στο πιο ευαίσθητο πόστο. Αυτός που θα πουλήσει στους ξένους, κι όχι μόνο, τα ασημικά της Ελλάδος. Ο μέχρι χθες πρόεδρος του ΤΑΙΔΕΠ την έκανε, τον κάνανε με ελαφρά, αλλά γοργά πηδηματάκια. Και μας προέκυψε ο γάβρος, που όπως δηλώνει, συμπαθεί και τον Παναθηναϊκό. Προχωρημένα πράγματα.

Δεν είναι ΝΔ ο κύριος Στέλιος Σταυρίδης, όμως έχει ψηφίσει ΝΔ, όπως άλλωστε και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και ΠΑΣΟΚ. Πρωτοκατέβηκε σε εκλογές σαν υποψήφιος …ταύρος, με το κόμμα «Ταύροι» του Στέφανου Μάνου, ενώ στις τελευταίες εκλογές δεν ήταν με τη ΝΔ, αλλά με τη «Δράση».

Έχει, λένε, ειδικότητα στις αποκρατικοποιήσεις. Είναι αυτός που επί Μητσοτάκη, πριν 20 χρόνια, είχε πουλήσει την ΑΓΕΤ Ηρακλής, την τσιμεντοβιομηχανία στην ιταλική Καλτσεστρούτι. Είχε βουϊξει τότε το σύμπαν με συνέπεια ο Μητσοτάκης να παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο, το οποίο με απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου, ποτέ δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση. Κάτι άσχετο: Ο Παπανδρέου όταν παραπέμφθηκε σε Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση Κοσκωτά δεν καταδέχθηκε να πάει να απολογηθεί. Ο Σταυρίδης υποστηρίζει ότι στην υπόθεση ΑΓΕΤ Ηρακλής δεν υπήρξαν μίζες, ότι ήταν τεράστια επιτυχία η αγοραπωλησία.