Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2004

 

Για να μην ακούω και διαβάζω παπαριές. Οπωσδήποτε και δεν είναι η EΡΤ η αιτία που κινδυνεύει να πέσει η κυβέρνηση. Και αυτοί που και καλά αναρωτιούνται «μα είναι δυνατόν, να πάμε σε εκλογές για την κωλοερτ;», εννοώ οι ψαγμένοι και όχι ο απλός κοσμάκης, λοιπόν, εκείνοι ξέρουν ή, έστω υποψιάζονται ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι πίσω από τους τσαμπουκάδες και, κυρίως, πίσω από την αποχώρηση του Κουβέλη από την κυβέρνηση.
 
Πλάκα μου κάνεις; Αυτή τη στιγμή γίνεται στην Ελλάδα η μεγαλύτερη μοιρασιά στις δουλειές μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και δεν μιλάω για το 2004, διότι εκείνη η μοιρασιά είχε γίνει πολύ πιο πριν. Τώρα είμαστε σε ίδια και μεγαλύτερη φάση. Μεγαλύτερη διότι λεφτά δεν υπάρχουν για όλους. Και επειδή όλα όσα παίζουν, κανάλια, συχνότητες, λιμάνια, αεροδρόμια, δέπα και της παναγιάς τα μάτια, είναι δουλειές μια και για πάντα. Οποιος, δηλαδή, τα πάρει καθάρισε.
 
Ακόμη και η φάση με τον ΟΠΑΠ, που οι Τσέχοι μετά Μελισσάν σκάνε κοντά 700 εκατομμύρια, ακόμη κι αυτή η μπίζνα δεν αφήνει ανεπηρέαστη την κυβέρνηση. Άλλος, δηλαδή, έχει μια υποχρέωση από δω, άλλος από εκεί, ε, κάπου θα τα χαλάσουν.
Μη μασάτε τα περί ΕΡΤ, λοιπόν. Αυτή ήταν μια καλή πρόφαση και οι μεγαλύτερες αμαρτίες χρειάζονται τις καλύτερες προφάσεις. Και με δημοκρατικές διαδικασίες, βεβαίως βεβαίως, που έλεγε ο μακαρίτης Χρήστος Τσαγανέας.