Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

 

Πριν από 20 χρόνια περίπου το ξεκίνησαν οι εφημερίδες. Αντί για εφημερίδες, αντί να πουλάνε την είδηση, την ενημέρωση, το σχόλιο, έγιναν βαποράκια. Κανονικοί γυρολόγοι. Δεν άφησαν τίποτα να μην το πουλήσουν. Ό,τι ανάγκη είχε ο πεινασμένος Έλληνας.

Ξαφνικά το κάθε σπίτι γέμισε CD και DVD και βιβλία. Πολλά βιβλία. Άσε τα άλλα. Ρε, ό,τι θέλεις. Ηλεκτρικές τσατσάρες, σφυγμόμετρα, χύτρες, ομπρέλες, ρολόγια για το χέρι, για το τοίχο, μόνο δονητές δεν μοιράζανε.

Ο πανικός. Επιτόπου στηθήκανε μπίζνες, γραφεία που τροφοδοτούσαν μια «προσφορά» για κάθε εφημερίδα. Σας προτείνουμε μια σειρά για εργαλεία, ένα σετ μαχαιριών κουζίνας, κουρτινόξυλα, κομπρέσες, της παναγιάς τα μάτια.

Ο μεγάλος χαμός είχε γίνει το 1995 όταν η εφημερίδα του Ρίζου, ο Αδέσμευτος, άρχισε να μοιράζει αποκωδικοποιητές του Filmnet, που κόστιζαν 50.000 δρχ. και καπάκι κινητά τηλέφωνα, που τότε το πλήρωνες μέχρι 200.000 δρχ.

Τώρα το βρήκαν και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες το κόλπο των εφημερίδων. Κάργα στην προσφορά. Για να μπει ο κόσμος στα καράβια. Για να μη ταξιδεύουν άδεια στα νησιά.

Διαβάστε ακόμα:

Από την εποχή του μπακάλικου