ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΤΕΛΙΚΑ, ΟΧΙ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ

 

Ο Κόκκαλης έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει τον Ολυμπιακό, σχεδόν μετά από δύο δεκαετίες. Ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος ομάδας στην Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επειδή καθάρισε με τα χρέη από το σκάνδαλο Κοσκωτά που βάραιναν την ΠΑΕ. Επειδή έκτισε το στάδιο Καραϊσκάκη, το άνευ συγκρίσεως καλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ελλάδα. Και, βέβαια, για να το δούμε οπαδικά, διότι επί προεδρίας του πήρε τα περισσότερα πρωταθλήματα από γεννήσεως του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.
 
Ένας με τους οποίους νταραβερίστηκε ο Κόκκαλης για να του μεταβιβάσει τον Ολυμπιακό ήταν και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος κατ’αρχήν με δέκα εκατομμύρια ευρώ εξαγόρασε το 10% της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έγινε κατά 50% συνιδιοκτήτης της εταιρείας που διαχειρίζεται το γήπεδο Καραϊσκάκη.
 
Ο Λαυρεντιάδης ήθελε και το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ, όμως τελικά ο Κόκκαλης δεν του έκανε τη χάρη. Προτίμησε τον Μαρινάκη. Γιατί ο φαρμακέμπορας τη χώθηκε στο Καραϊσκάκη, πριν ακόμα γκρεμιστεί και από στάδιο ξανακτιστεί γήπεδο;
 
Η σκέψη του δαιμόνιου επιχειρηματία ήταν real estate. Ήθελε να αποκτήσει ό,τι ακίνητο πουλιόταν, διαμερίσματα, καταστήματα, ερείπια, γύρω από το γήπεδο, εκτιμώντας ότι θα εκτιναχθεί η αγοραστική τους αξία. Να εξασφαλίσει οικόπεδα, μάντρες, ό,τι άλλο, όπου θα οικοδομούσε πολυκατοικίες, εμπορικούς χώρους.