ΣΤΟ 90 Ο ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΕΦΑΓΕ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡΠΟΛ

Πηγή: INTIME
 

Τον Άγγελο Φιλιππίδη, πάντως, στη ΓΑΔΑ τον βάλανε στον τρίτο όροφο, όχι στον έβδομο που γράφουνε. Κελιά υπάρχουν και στον 3ο, αλλά είναι πιο ανθρώπινα. Εκεί είχανε και τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Είναι χώρος ο 3ος “για τα μωρά”. Κάποια κυρία πιθανόν να είναι ετοιμόγεννη, άλλη νεογέννητη, να χρειάζεται γάλα, παραμάνα, πάνες, οτιδήποτε μωρουδίστικο. Το παιχνίδι στο να απελαθεί από Τουρκία ο Φιλιππίδης το πήρε επάνω της όλο η Ιντερπόλ, της οποίας τα γραφεία είναι κολλητά στη ΓΑΔΑ.

Πιο προχωρημένοι μπάτσοι αυτοί, δεν μιλάνε πολύ, σχεδόν δεν μιλάνε καθόλου, μόνον σε κυττάνε μ' ένα περίεργο βλέμμα και εσύ, ο κατηγορούμενος, μπαίνεις στο νόημα. Δεν τους κάνεις δύσκολη τη ζωή. Λες ό, τι είναι να πεις για να μη γυρίσουν κι αυτοί το φύλλο.

Οι ιντερπολίτες της Ελλάδος και της Τουρκίας, που έχουν δικό τους κωδικό επικοινωνίας, είπαν τα συνθηματικά τους, όταν αποφυλακίσθηκε ελεύθερο πουλί ο Φιλιππίδης από το Μαλτεπέ, και κανονίστηκε αλλοιώς η δουλειά. Αέρας κοπανιστός έγιναν όλα όσα είχε πετύχει η Τουρκάλα δικηγόρος. Και άσε τον Γριβέα να περιμένει στο Λονδίνο.

Και η επιστροφή στην Ελλάδα του Φιλιππίδη έγινε ενώ βρισκόταν ακόμα σε τουρκικό έδαφος! Αν το αεροπλάνο είναι τουρκικό θεωρείται τουρκική επικράτεια, γι' αυτό τον Φιλιππίδη δεν τον έφερε η Aegean.

Διαβάστε ακόμα:

Από το Λονδίνο βηθούσε ο Γριβέας τον Αγγελο