ΤΟ ΤΑΛΗΡΟ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΦΡΑΓΚΟ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Πώς θα τους πάρεις πίσω τα λεφτά που άρπαξαν οι απατεώνες. Αυτό είναι το ζητούμενο. Χοντροκονόμησαν τα αρπακτικά και τα λαμόγια, διαφορετικές κατηγορίες είναι, όχι μια κατηγορία, όχι στο ίδιο τσουβάλι, και η μαγκιά του κράτους είναι να τους ματώσει. Να τους υποχρεώσει έτσι ή, αλλοιώς να δώσουν κάποια πακέτα υπέρ πατρίδος.

Σκάνδαλα, σκάνδαλα, σκάνδαλα. Θα μείνουμε μονάχα στα σάλια; Στις κατηγορίες. Στο ανάθεμα. Τι τους πληρώνει το κράτος τους μπάτσους και τους δικαστές, εισαγγελείς και ανακριτές, όλο το θίασο επί της σκηνής.

Η δουλειά ξεκίνησε από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Ό, τι λέμε. Ο θριάμβος του μαύρου χρήματος. Οι ολυμπιακοί αγώνες της λαθρεμπορίας. Και το κράτος τι κάνει; Τι μπορεί να κάνει; Εδώ σε θέλω.

Το κράτος θέλει λεφτά. Γι' αυτό βάζει φόρους. Δεν υπάρχει κράτος αν δεν έχει χρήμα. Είναι κράτος Ελάτε να γελάσουμε. Κράτος που του πιάνεις τον πωπό. Και επειδή πάντα η παρανομία υπερέχει της νομιμότητας, το κράτος είναι στο κυνήγι του παρακράτους.

Το μεν κράτος κινείται φανερά, ο υπόκοσμος στο σκοτάδι. Αν, λοιπόν, ο νόμος θέλει μερίδιο από το βρώμικο χρήμα θα χρησιμοποιήσει, νόμιμα βέβαια, και αλανιάρικους τρόπους. Σε χώνω μέσα, κύριε, με την κατηγορία τάδε και σ' αφήνω προσωρινά ελεύθερο με εγγύηση τόσα εκατομμύρια. Δηλαδή;

Πέντε εκατομμύρια εγγύηση ο Κοντομηνάς, δύο ο Φιλιππίδης. Είναι απατεώνες οι κύριοι; Αυτό δεν θα το πούμε εμείς. Εμείς λέμε για τις μεθόδους που ξεκίνησαν στην Αμερική πριν 80 χρόνια για να ξεβρακώσουν Ιρλανδούς και Ιταλούς μαφιόζους, για να τους πάρουν κάποια λεφτά από τα κονομημένα.

Θα το πάρει πίσω το τάληρο ο Κοντομηνάς όταν ο άνθρωπος απαλλαγεί; Ναι, του αγίου Ποτέ. Η δουλειά θα είναι πάντα σε δικαστική εκκρεμότητα. Το ίδιο και με το δίφραγκο του Φιλιππίδη. Ξεχασμένο το 'χει κι αυτός.

Διαβάστε ακόμα:

Πρώην αθλητικός δικαστής στο πλευρό του Φιλιππίδη