ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΓΚΑΛΙΕΣ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

 

Έχουμε μείνει πίσω, κυρίες και κύριοι. Πεντακόσιες χιλιάδες Βούλγαροι θα μπουκάρουν στην Ελλάδα με τα ι.χ. αυτοκίνητά τους και τα ευρώ τους. Όπως το λέω. Έχουμε χάσει επεισόδια, κυρίες και κύριοι. Με την ευκαιρία της πρωτομαγιάς οι Βούλγαροι, που τα τελευταία χρόνια έχουν ανακαλύψει τις παραλίες της Βορείου Ελλάδος, ιδιαίτερα την Χαλκιδική, θα εκμεταλλευθούν την οκταήμερη αργία!

Το 'χουν ρυθμίσει έτσι το έργο οι Βούλγαροι που την παραφόρτωσαν την πρωτομαγιά και μ' άλλες αργίες. Γι' αυτούς, για παράδειγμα, η γιορτή του αγίου Γεωργίου είναι στις 6 Μαϊου. Βάλε στο λογαριασμό και το σαββατοκύριακο που μεσολαβεί.

Φοβερά πράγματα. Ποιο κονβόι παοκτσήδων με τα 350 πούλμαν από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Μιλάμε για χιλιάδες αυτοκίνητα με Βούλγαρους που τους περιμένουν πώς και πώς ελληνικά ξενοδοχεία και ταβέρνες και σκυλάδικα.

Καλά, η Βουλγαρία δεν είναι φτωχή; Είναι. Δεν γίνεται, όμως, μια χώρα να έχει μονάχα φτωχούς. Όπως μονάχα πλούσιους.

Καλά, η Βουλγαρία δεν έχει κρίση κι αυτή; Έχει. Δεν υπάρχουν, όμως, οι φόροι που επιβάλλει η τρόικα. Τα χαράτσια. Είναι αυτή που ήταν η Βουλγαρία. Όχι όπως η Ελλάδα που σε μια νύχτα πατσαβουριάστηκε. Ξεσκίστηκε.

Να σου πω ένα χαρακτηριστικό. Είσαι ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος στη Σόφια, σε πολύ καλή περιοχή. Πληρώνεις φόρο στο κράτος λιγώτερο από 80 ευρώ το χρόνο.

Διαβάστε ακόμα:

Το Λονδίνο σάλπαρε στον ωκεανό...