ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ

 

Μακάρι να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα οι Έλληνες εφοπλιστές. Ας τα κέρδισαν ορισμένοι από το λαθρεμπόριο. Από την πειρατεία. Από κάθε παράνομη και ανομολόγητη μπίζνα. Ναρκωτικά, όπλα, πολύτιμους λίθους, πυρηνικά.

Δεν λέω κάτι άλλο απ' αυτό που... παρακαλάει η κυβέρνηση, αρχηγοί κομμάτων. Φέρτε, πατριώτες, αρχιαπατεώνες και κομπιναδόροι, τα πακέτα από το εξωτερικό και θα τα νομιμοποιήσουμε, με ευνοϊκές για εσάς προϋποθέσεις. Όπως και το άλλο. Νομιμοποιεί το κράτος ό, τι αυθαίρετο, αρκεί οι παράνομοι να τσοντάρουν στο δημόσιο ταμείο.

Βασικό σύνθημα προεκλογικό των Μώραλη-Μαρινάκη στον Δήμο Πειραιά είναι πάρει τα επάνω του το λιμάνι. Να εξελιχθεί στη βάση εξόρμησης των Ελλήνων πλοικτητών, που από μόνοι τους αποτελούςν παγκόσμια δύναμη. Παγκόσμιο οικονομικό μέγεθος. Πολλά θα άλλαζαν στην Ελλάδα αν οι εφοπλιστές μας άρχιζαν να επενδύουν λεφτά στη ξηρά.

Δεν θα κολλήσουμε επειδή κάποιοι εφοπλιστές ενεργούν συστηματικά στη λαθρεμπορία. Γιατί, μήπως ο πλούτος, ο ατελείωτος που χοντροκονόμησαν κάποια, ονόματα δεν λέμε, εφοπλιστικά τζάκια της νησιωτικής Ελλάδος που οφείλεται; Παληά ιστορία οι κουρσάρικες μπίζνες, ακόμα και την εποχή που η Ελλάδα ήταν κομμάτι της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Η απόλυτα αντεθνική πράξη θα ήταν να έλεγε η Ελληνική Επανάσταση του 1821 στους πειρατές του Αιγαίου “Εσάς δεν σας θέλουμε, δεν είστε καλά παιδιά, θα δυσφημείτε τον αγώνα...”.

Αυτούς, τους μπαρουτοκαπνισμένους και ατρόμητους θαλασσόλυκους, όπως και τους άλλους αληταράδες των βουνών, Κλέφτες και Αμαρτωλούς είχε ανάγκη η Ελλάδα για να απελευθερωθεί. Ακόμα και ο πρώτος των πρώτων, ο μέγας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, κι αυτός έκανε τον κουρσάρο στο Ιόνιο. Δεν θα αρνηθούμε την Ιστορία. Την πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Κι όμως είναι Μπερλουσκόνι ο Μαρινάκης!