ΠΡΩΤΙΑ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΟΥΡΑΓΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Αγγελικούσης. Ποιος είναι ο κύριος; Οικονόμου. Άγνωστος κι αυτός. Προκοπίου. Δεν ξέρω κανέναν τέτοιον σε ομάδα του πρωταθλήματος. Φράγκου. Ούτε σε ρόστερ ομάδας τον έχω διαβάσει, ούτε στη μαρκίζα σκυλάδικου.

Αναφέρω τέσσερα ονόματα εφοπλιστών. Ελλήνων εφοπλιστών της πρώτης δεκάδας μάλιστα, από τη λίστα που κρατάει πλέον την πρωτιά παγκοσμίως. Όπως το διαβάζεις. Οι Έλληνες εφοπλιστές με την αξία τους, με την παράδοσή τους, με τον πρωταθλητισμό που κάνουν εδώ και έναν αιώνα, παίρνουν μουντιάλ, ευρώ, τσάμπιονς ληγκ. Όλες τις κούπες.

Μαρινάκης; Ε, καλά αυτόν τον ξέρουμε, λόγω Ολυμπιακού. Με την ευκαιρία, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά είναι στην 7η θέση της λίστας των κορυφαίων πλοιοκτητών. Άντε να έχετε ακούσει και το όνομα Βενιάμης, του προέδρου της Ένωσης εφοπλιστών, που τον είχε φέρει στον Παναθηναϊκό ο Βγενόπουλος, επί πολυμετοχικότητας και είχε τσοντάρει κι αυτός ένα ποσό.

Επί του θέματος. Ξεσκίζουν οι Έλληνες εφοπλιστές. Χοντροκονομάνε. Και μπράβο τους. Χίλιες φορές μπράβο. Εγώ τι κερδίζω; Η Ελλάδα τι κερδίζει, δηλαδή. Μέγα πρόβλημα, πολυσυζητημένο. Φταίνε οι εφοπλιστές; Όχι, δεν φταίνει οι εφοπλιστές, ούτε έχουν υποχρέωση απέναντι σε μια Ελλάδα που δεν ξέρει πως να τους διαχειριστεί. Η Ελλάδα φταίει.

Φοβερό, ε; Να πρωτεύουν στη διεθνή εφοπλιστική οικονομία οι Έλληνες, χωρίς καμμία βοήθεια από την Ελλάδα, και η Ελλάδα από ανικανότητα να είναι στον άσσο.

Διαβάστε ακόμα:

Ελληνες εφοπλιστές, λαθρέμποροι και πειρατές