ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

 

Ποια είναι αυτή η γκομενάρα με το γυμνασμένο κορμί και τις γραμμές μανεκέν διασήμων ντηζάϊνερ και πρόσωπο χολυγουντιανής σταρ, που αιφνιδίασε τους πάντες δίπλα στην κυρία Μαριάνα Βαρδινογιάννη, στο φιλανθρωπικό ίδρυμα για τα καρκινοπαθή παιδιά «Η Ελπίδα».

Την είδαμε την 50χρονη, μητέρα δυο θυγατέρων σε ηλικία τέτοια που άνετα θα την είχαν κάνει γιαγιά εδώ και χρόνια, να βολτάρει και στην Ακρόπολη με τον σύζυγό της, πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν. Από πού ξεφύτρωσε η Μεχριμπάν, το «Λουλούδι της Ανατολής», και τι δουλειά έχει στην Ελλάδα η πρώτη γυναίκα κυβερνήτη ισλαμικού κράτους που πέταξε από το κεφάλι της την μαντήλα;

Μπίζνες. Χοντρές μπίζνες. Το Αζερμπαϊτζάν, που παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, και δεν ξέρει τι να το κάνει, είναι μια χώρα ιδιοκτησίας της οικογένειας Αλιάρ. Πριν από 11 χρόνια πέθανε ο δικτάτορας πεθερός της Μεχριμπάν, ο Χεϊνταρ Αλίεφ, και, δημοκρατικά βέβαια, ανέλαβε ο γιος του Ιλχαμ, που είχε παντρευτεί την οφθαλμίατρο, σήμερα πρέσβειρα καλής θελήσεις της UNESCO.

Η κυρία είναι νούμερο. Το νούμερο «η κυρία των πετρελαίων». Συνεχείς πλαστικές επεμβάσεις σ’ όλο της το σώμα, κοιμάται με τις ενέσεις μπότοξ κάτω από το μαξιλάρι της. Δεν κυκλοφορεί έξω αν δεν έχει τσιτωθεί στη μούρη η μουσουλμάνα που ξοδεύει μακράν τα περισσότερα από κάθε άλλη ομόθρησκη της στα καταστήματα μόδας της δυτικής Ευρώπης.

Ο Αλίεφ και η Αλίεβα, το ζευγάρι που κυβερνάνε με 97% το Αζερμπαϊτζάν έχουν τρελλαθεί γιατί δεν περπατάει η δουλειά του αγωγού του φυσικού αερίου μέχρι την Ελλάδα. Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη δεν ξέρει από πετρέλαια, έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά στο φιλανθρωπικό της έργο, όμως η Motor Oil δεν αγνοεί στρατηγικά το φυσικό πλούτο του αζέρικου λαού.

Λέγεται ότι το δείπνο στη Γλυφάδα, στο σπίτι του Μητσοτάκη, είχε επιτυχία, με την παρουσία της Μεχριμπάν και Ιλχαμ Αλίεφ. Ντόρα Μπακογιάννη, Βαρδής Βαρδινογιάννης, Βαγγέλης Μαρινάκης στο τραπέζι.

Διαβάστε ακόμα:

Πρώτος ο Χαρδούβελης είδε την καταστροφή