TO ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ

 

Δουλειά δεν έχουν εκεί στην κωλογερμανία και ασχολούνται με τα χάλια της Ελλάδος. Έλα! Υπερβάλλω. Επόμενο είναι το γερμανικό “ενδιαφέρον” για το μπουρδέλο όταν έχουν δανείσει τα λεφτά τους. Αυτό θα έκανε ο καθένας μας. Όχι στον ξένο, αλλά και σε φίλο, σε συγγενή να δανείσεις, όλο και έχεις μια αγωνία αν το ρεμάλι θα είναι σε θέση να γυρίσει πίσω τα λεφτά σου. Μήπως αυτοκτονήσει ο μαλάκας, μήπως τον πατήσει το τραίνο, μήπως τον κλείσουν στο τρελάδικο, μήπως μπατηρίσει.

Πέρα απ' όλα αυτά, η ουσία είναι άλλη. Δεν μας γουστάρουν. Κι αυτό ανθρώπινο είναι. Πηδιέται ο άλλος μια ζωή για να την βγάλει, δουλεύει στο εργοστάσιο, στο γραφείο, όπου, κανονικό στρατιωτάκι. Και ο Έλληνας είναι αραχτός.

Είναι να μην παραφρονήσουν οι Γερμανοί όταν θαρρούν ότι ο Έλληνας είναι παραλίας ως εργαζόμενος, ως επαγγελματίας. Εμείς, σου λένε, καταστραφήκαμε με τον πόλεμο, μία Γερμανία στάχτη, μία χώρα υπό επιτήρηση των νικητών συμμάχων, και επειδή χύσαμε αίμα, όχι πια στα πεδία της μάχης, αλλά στα εργοτάξια ξαναγεννηθήκαμε. Και γίναμε πάλι οι πρώτοι της Ευρώπης. Οι Έλληνες τι κάνουν αφού χρεοκοπήσανε; Συνεχίζουν το σορολόπ. Έτσι σε κοζάρουν οι Ευρωπαίοι.

Να, γιατί στην Γερμανία με μία νέα έρευνα έβγαλαν το συμπέρασμα ότι οι Έλληνες παρά τη χρεοκοπία τους συνεχίζουν να είναι τεμπέληδες και φοροφυγάδες και απομυζούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ότι οι Έλληνες έζησαν πάνω από τις δυνατότητές τους και είναι πανούργοι, δόλιοι. Τέτοια.
Είπαμε. Είναι η ζήλια του βορειοευρωπαίου για τον Έλληνα που χαίρεται την αύρα της Μεσογείου.

Διαβάστε ακόμα:

Πρόοδος από το καφενείο στο μπουρδέλο