ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Αμάν! Μπαίνουμε στο λούκι. Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει δημοσιευθεί η προκήρυξη για τα πετρέλαια της Ελλάδος. Δεν μπορείς να ξέρεις τι σε περιμένει! Ξέρεις, δηλαδή, θα βρεθείς στην καρδιά του στόχου, αλλά δεν είσαι σε θέση να μετρήσεις, όχι πόσα βαρέλια πετρέλαιο θα βγάζεις, αλλά ποια ακριβώς θα είναι η καταδίκη σου. Σε ποιες περιπέτειες θα μπεις.

Καμμία χώρα μικρή που έχει πετρέλαιο στο υπέδαφος δεν έχει καθαρίσει. Ούτε μία! Μιλάμε για κανονική κατάρα. Θα βγάλεις πετρέλαιο μόνον αν εμείς αποφασίσουμε γι' αυτό. Το πότε και ποια ποσότητα θα γράφει το κονταίρ.

Από 20 σημεία, λέει, η Ελλάδα μπορεί να έχει την τύχη, εγώ λέω την ατυχία, να τραβάει πετρέλαιο. Πατραϊκό κόλπο, Κατάκολο, Ιωάννινα κ.α. Και έχουν κάνει κιόλας το λογαριασμό. Τόσα βαρέλια, επί 90 δολάρια το καθένα, τόσα δις ευρώ θα κονομάει η Ελλάδα.

Από Σεπτέμβριο, λοιπόν, θα ξεκινήσει το έργο. Θα επιλεγούν οι ξένες εταιρείες που θα κάνουν τις έρευνες, όπου θα εκτιμήσουν τα κοιτάσματα στην ελληνική επικράτεια. Και θα ακολουθήσουν μαζύ τους τα συμβόλαια 8ετούς και 25ετούς διάρκειας.

Θα αποφασίζει για πάρτη της Ελλάδος ο Σαμαράς. Τη βάψαμε. Ή, ο Τσίπρας με τους Σκουρλέτηδες αν γίνουν κυβέρνηση. Χαθήκαμε.

Διαβάστε ακόμα:

Από τον Γεώργιο στον Γιώργο