ΤΟ ΠΑΙΧΝIΔΙ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ

 

«Είναι πολύ έξυπνος ο Αμπράμοβιτς, σχεδόν ευφυής. Ξεχώρισε, όμως, και αυγάτισε τα λεφτά του διότι είχε την υποστήριξη του Πούτιν». Ο Μπερεζοφσκι (σε φωτό του 2000 με τον Αμπράμοβιτς) τα είχε πει αυτά πριν χρόνια. Φόρα παρτίδα. Ποιος είναι ο Μπερεζοφσκι; Για δεκαετίες η Δύση ασχολούνταν με τον Σουσλώφ και τον Κοσύγκιν, λέω για δυο προσωπικότητες της κομουνιστικής Ρωσίας, και μετά την κατάρρευση του (ανύπαρκτου) υπαρκτού σοσιαλισμού και του σοβιετικού καθεστώτος από Ρωσία μερηά έπαιζαν τα ονόματα των ολιγαρχών Μπερεζόφσκι, Χοντρορόσκι και σια.

Ανύπαρκτα άτομα ενός ανύπαρκτου φιλολαϊκού κράτους σε μια νύχτα, σ’ ένα φεγγάρι έγιναν άρχοντες του χρήματος και κυκλοφορούσαν με ιδιωτικά αεροπλάνα και ιδιόκτητα κότερα. Λεφτά. Ατελείωτα λεφτά. Από το μηδέν. Από το τίποτα.

Ο Μπερεζόφσκι ήταν αυτός που την είχε πέσει στα πετρέλαια, ο Νο1 στα πετρέλαια αλλά μετά υποχρεώθηκε να μετακινηθεί στην Αγγλία και να ζει εκεί με πολιτικό άσυλο. Ιδιοκτήτης των περισσότερων ΜΜΕ στη μαμά Ρωσία ο Μπερεζόφσκι και για να μην έχει την ίδια τύχη με τον Χοντορόσκι, που ο Πούτιν τον έχωσε στη φυλακή, συμφώνησαν σε δυο πράγματα. Πρώτον, να τουμπεκιαστούν τα ΜΜΕ κατά του Πούτιν και, δεύτερον, ο Βλάντο να αφήσει τον ολιγάρχη να την κοπανήσει στην Αγγλία.

Έτσι έγινε. Ο Χοντορόσκι, πιο δυνατός από τον Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτης της Γιούκος, τα πετρέλαια, την έβγαζε πίσω από το κάγκελο, ενώ ο Ρομάν έφτιαξε ένα θρόνο στο Σταμφορντ Μπριτζ της Τσέλσυ.

Ο Αμπράμοβιτς, είχε πει ο Μπερεζόφσκι, παραδέχομαι ότι έχει μυαλό, ποντάρισε στο χαρτί του Πούτιν και του βγήκε. Τα έσπρωξε χοντρά στον Πούτιν, έπαιξε και κέρδισε. Δηλαδή;
Θέλει να πει ότι εκείνο το ρεμάλι ο Γιέλτσιν, που από το πρωϊ ξεκίναγε να μπεκρουλιάζει, που τρόμαξε ο κόσμος όλος όταν τον είδε σουρωμένο να χορεύει μπροστά στον Κλίντον, ήταν για να τον μαζεύουν. Ποιος ήταν ο επόμενος; Ο Πούτιν, ο αβάντας του Αμπράμοβιτς, που γεννήθηκε σα σήμερα, στις 24 Οκτωβρίου, το 1966.

Διαβάστε ακόμα:

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην μετακομουνιστική Ρωσία