ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΕΙΝΑΙ «ΝΟΜΙΜΕΣ»

 

Αποφασίζει η Ελλάδα να αγοράσει 4 ελικόπτερα Super Puma με 62 εκ. ευρώ. Πόση είναι η μίζα; Η εταιρεία που θα πουλήσει τα 4 κομμάτια με υπογραφή του υπουργού άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου θα εισπράξει τα 62 εκ. Πόσα λεφτά απ’ αυτό το ποσό θα σπρώξει για μίζες.

Υπ’ όψιν ότι η Ελλάδα από την ίδια εταιρεία αγόρασε αργότερα άλλα 2 ελικόπτερα Super Puma με υπογραφή του επόμενου υπουργού άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου.Οι μόνοι που σίγουρα δεν πήραν μίζα είναι οι Τσοχατζόπουλος και Παπαντωνίου. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Αυτοί ειδικά οι δυο να λαδωθούν; Αποκλείεται. Οι Άκης και Γιάννος μόνον υπέγραψαν.

Έχει γίνει εισαγγελική έρευνα και έχουν εντοπιστεί ποιοι τα έδιναν, όχι σε πρόσωπα κατ’ ευθείαν, αλλά σε off-shore εταιρείες που ανήκουν σε «αγνώστους». Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία Διαφθοράς για δωροδοκία και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε δυο επιχειρηματίες – μεσάζοντες και τρεις αξιωματικούς του στρατού. Για ποιο θέμα συζητάμε;

Είναι θεσμός να δίνουν προμήθειες οι εταιρείες που πουλάνε όπλα ή, οι εταιρείες που μεσολαβούν ανάμεσα στις κυβερνήσεις και στους κατασκευαστές της οπλικής βιομηχανίας. Μην το ρίξουμε στο …γκοσιπ! Ποιοι τα πήραν και πόσα πήραν.

Σημασία έχει ότι οι μίζες αποτελούν παγιωμένο τρόπο στη σχετική διαδικασία. Και παίρνουν το μερτικό τους όχι μόνον οι υπουργοί αλλά και οι αρχηγοί αντιπολιτευόμενων κομμάτων. Άμα λάχει και σημαίνοντες υπουργοί, νυν και τέως.

Διαβάστε ακόμα

Μίζες και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ