ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Πηγή: Fosphotos
 

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι φανατικός θαυμαστής του Ιωάννη Καποδίστρια. Σχεδόν σε όλα τα υπουργεία απ' όπου πέρασε, μπορεί να μην άφησε σπουδαίο έργο, άφησε όμως τουλάχιστον ένα πορτρέτο του πρώτου κυβερνήτη της χώρας και μεγάλου μεταρρυθμιστή.

Στο υπουργείο άμυνας, τελευταίο σταθμό τού Αβραμό, το πορτρέτο του Καποδίστρια κοσμεί πλέον το γραφείο του Νίκου Δένδια, το οποίο επισκέφθηκε πρόσφατα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Κι εμείς θαυμάζουμε τον Καποδίστρια, καθώς είμαστε υπέρ των μεταρρυθμίσεων, αναφώνησε ο Σταύρος αντικρύζοντας τον πίνακα. Άλλος ένας μεταρρυθμιστής.

Θαυμαστής του Καποδίστρια, αλλά λιγότερο φανατικός, είναι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ...αντάμωσε το πορτρέτο στο υπουργείο Εξωτερικών. Αμέσως έδωσε εντολή να μεταφερθεί σε άλλη αίθουσα, την οποία χρησιμοποιεί για συσκέψεις και που μετονόμασε σε αίθουσα Ιωάννης Καποδίστριας.

Τι σχέση όμως μπορεί να έχει ο Ιωάννης Καποδίστριας με τον Δημήτριο Αβραμόπουλο. Δύο μόνο στοιχεία για τον ιστορικό του μέλλοντος.

Στις 20 Ιανουαρίου του 1828, ο Καποδίστριας, ο οποίος- όπως άλλωστε και οι υπουργοί του -είχε παραιτηθεί του μισθού του, εξέδωσε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο, η καθίδρυσις της Προσωρινής Κυβερνήσεως εκτελείται με τους πλέον απλούς τρόπους. Πάσα εορτή, ήτις ήθελε επιφέρει έξοδα αντιβαίνει εις την δεινήν θέσιν της πατρίδος μας.

Ο Μακρυγιάννης το επιβεβαιώνει, γράφοντας ότι ο Κυβερνήτης τρώει μία κότα στις τέσσερις ημέρες.

Πώς να μην τον θαυμάζει, λοιπόν ο Αβραμόπουλος, ο οποίος στα τρία χρόνια της υπουργικής του θητείας, αύξησε κατά 40% τις δαπάνες Υγείας, ενώ ενέκρινε την κολοσσιαία πίστωση των 120 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά εμβολίων κατά της γρίπης, υπόθεση την οποία ερευνά ο εισαγγελέας.

Διαβάστε ακόμα:

Σκάνδαλο να σέρνεται χρόνια ένα σκάνδαλο