ΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΠΕ Ο ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ!

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Το μεγάλο του μυστικό για το πώς θα έδιωχνε το ΔΝΤ από την Ελλάδα αποκάλυψε ο Γκίκας Χαρδούβελης στον αντικαταστάτη του Γιάννη Βαρουφάκη κατά την τελετή παράδοσης στο υπουργείο Οικονομικών. Και το αποκάλυψε για να βοηθήσει το ΣΥΡΙΖΑ να σκίσει το μνημόνιο αντιγράφοντας το παράδειγμα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

«Και τι είναι αυτό; Αυτό είναι να μπορείς να βγεις στην αγορά, για παράδειγμα με ένα 30ετές ομόλογο- το έκανε η Πορτογαλία πριν από μια δυο εβδομάδες- με χαμηλό επιτόκιο, να πάρεις τα λεφτά, να τα δώσεις πίσω στο ΔΝΤ και να του πεις «δεν με ενδιαφέρει τι έλεγες για μένα πριν από δυο μήνες, όπου με ‘ξέσκιζες’ με την κριτική σου. Πάρε τα λεφτά σου και φύγε». Αυτό σημαίνει σκίζω το μνημόνιο στην πράξη. Και οι Πορτογάλοι το έκαναν και δεν το φώναξαν σε κανέναν. Το έκαναν όμως»

Ο πρώην υπουργός ανέλυσε το κόλπο του χωρίς να κρύψει τη λύπη του που δεν μπόρεσε να το εφαρμόσει.

«Άρα, λοιπόν κάτι που είχα και εγώ ως στόχο δεν μου έκατσε πολιτικά τελικά, να εκδίδαμε κι εμείς τα 30ετή ομόλογα κάποια στιγμή το 2015. Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να το πετύχει η νέα κυβέρνηση, διότι τότε πραγματικά θα απαγκιστρωθούμε από το παρελθόν».

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί έκλεψε την έδρα της Μεσσηνίας ο Σαμαράς!