Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΛΕΙΝΕΙ 10.000 ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να καταλάβει τη ζημιά που προκαλεί η παρουσία και μόνο της τρόικας στην Αθήνα. Χωρίς να επιβάλει κανένα μέτρο, καμία πολιτική. Με το που έρχεται, σταματούν τα πάντα, εν αναμονή των ρυθμίσεων που θα εισηγηθεί.
Μόνο την πρώτη διετία 1010-1012 της συνεργασίας της με τις ελληνικές αρχές, η τρόικα ήρθε 12 φορές στην Αθήνα και αυτό στοίχισε στην οικονομία 2 δις. ευρώ από τη μείωση κατά 11% του τζίρου στο εμπόριο. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;΄Να κλείνουν τουλάχιστον 10.000 επιχειρήσεις σε κάθε ταξίδι της!

Τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου είναι καταλυτικά για τις επιπτώσεις της παρουσίας της στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Μάιο του 2010, οπότε και υπεγράφη το Μνημόνιο, ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών (ΔΚΕ) υποχώρησε κατά 7,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Η 1η επικαιροποίηση του Μνημονίου τον Αύγουστο του 2010 που συνοδεύτηκε με περικοπές δημοσίων επενδύσεων, με υστέρηση φορολογικών εσόδων κλπ., στοίχισε στην αγορά 6,54%. Η 2η επικαιροποίηση τον Νοέμβριο του 2010 μείωσε το ΔΚΕ κατά 5,18% και η 3η επικαιροποίηση (Φεβρουάριος 2011) στοίχισε μόλις 1,04%. Ακόμη μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες κατά την προαναγγελία του Μεσοπρόθεσμου τον Μάιο του 2011. Σύμφωνα πάντα με την ΕΣΕΕ ο ΔΚΕ μειώθηκε κατά 10,53%.

Όλα αυτά είναι ξέχωρα από τα λάθη στη συνταγή που είχε επιβάλει η τρόικα, την έλλειψη νομιμοποίησης της και την συμπεριφορά κατακτητή που επέδειξαν ορισμένα μέλη της, ανακοινώνοντας τα μέτρα πριν από την κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμα:

Πριν ακόμα ξεκουμπιστούν ολότελα οι Τούρκοι