Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Η αρχή έγινε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Οι αποκαλύψεις του Ν. Ζήγρα τον έστειλαν στη φυλακή για 20 χρόνια. Την Τετάρτη ήταν η σειρά ενός άλλου υπουργού, του Κύπριου Ντίνου Μιχαηλίδη. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν κάθειρξη 15 ετών.

Ο Ζήγρας είναι αποφασισμένος να συνεχίσει. Επόμενος στόχος ο Γιάννος Παπαντωνίου. Όπως έχει δηλώσει, ο πρώην υπουργός που διαδέχθηκε τον Τσοχατζόπουλο στο υπουργείο άμυνας, δεν κατήγγειλε καμία από τις αμαρτωλές συμβάσεις, προφανώς γιατί θα βρήκε κάτι το ενδιαφέρον σ' αυτές. Στην αιχμή αυτή, του Ν. Ζήγρα, ο Γ .Παπαντωνίου απάντησε με αγωγή.

Γιατί, όμως ο Ζήγρας δεν αποκάλυψε νωρίτερα το μέγεθος του σκανδάλου; «Φανταστείτε να τα έλεγα τότε, όταν ήταν υπουργός και Νο2 του ΠΑΣΟΚ, θα με πήγαιναν σίγουρα στο τρελοκομείο», έχει δηλώσει.

Ο Ζήγρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών για την εμπλοκή του στην υπόθεση, μην ξεχνάμε ήταν το βασικό εργαλείο του Άκη σε όλες τις αμαρτίες του, αλλά βρίσκεται εκτός φυλακής. Το δικαστήριο τον ελευθέρωσε λόγω ειλικρινούς μεταμέλειας. Και προφανώς ο Ζήγρας, που συχνά θεάται στο Κολωνάκι, κάτι είχε βάλει στην άκρη για να ζήσει αξιοπρεπώς τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του.

Η υπόθεση, όμως έχει και μια ανθρώπινη πλευρά. Είναι το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε ο Άκης όταν ο Ζήγρας αρρώστησε, κάτι που του το αναγνώρισε και ο μεγάλος πια εχθρός του. Μόνο που δεν το απέδωσε στην ανθρώπινη ευαισθησία του, αλλά στο γεγονός ότι φοβήθηκε, όπως είπε, μην πεθάνει και χαθούν οι αριθμοί των τραπεζικών λογιαριασμών με τις μίζες!

Διαβάστε ακόμα:

Ο υπουργός τσάκωσε φοροδιαφυγή 7 δις