ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΜΙΖΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

«Λεφτά υπάρχουν» νούμερο δύο. Αυτή τη φορά δεν ειπώθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό ΓΑΠ, αλλά από το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και νυν αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

«Λεφτά υπάρχουν κρυμμένα στα ψυγεία και τα σεντούκια, κάτω από τα παπλώματα, σε θυρίδες και σε άλλα ασύλληπτα μέρη», αποφάνθηκε. Και εκεί που λες νάτο το μαύρο χρήμα που οι ανίκανοι προηγούμενοι όλο το έπιαναν κι όλο τους ξεγλιστρούσε, διαπιστώνεις ότι οι άνθρωποι δεν έχουν την πρόθεση να στενοχωρήσουν κανένανφοροφυγά. Τόσο ευγενείς.

Σε πείσμα όσων πίστευαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έτοιμο σχέδιο για να αντιμετωπίσει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο υπουργός πρότεινε μία φόρμουλα περισσότερο για να μην μουχλιάσουν τα χαρτονομίσματα που έχουν καταχωνιαστεί στις σοφίτες και στα υπόγεια, παρά για να παταχθεί η φοροδιαφυγή.

«Να δώσουν οι πολίτες τους φόρους, να αισθάνονται και αυτοί άνετα, να μαζέψουμε και εμείς χρήματα» είπε. Και για να μην κακοπάρει κανείς, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεσμεύσει ούτε θα ανοίξει θυρίδες. Τουτέστιν όποιος θέλει τα δηλώνει, όποιος δεν θέλει, μη σώσει.

Με δύο λόγια η κυβέρνηση της Αριστεράς προτείνει μία κομπίνα. Αν έχεις αδήλωτα χρήματα, εγώ δεν θα σου πω που τα βρήκες. Δήλωσε τα, όμως, δώσε και στο δημόσιο το 10% ή το 20%, αυτό δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη και καθάρισες. Έτσι δεν θα τα κρύβεις πια στα ντουλάπια με κίνδυνο να σου τα κλέψουν και επί πλέον θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις, όπου και όπως θέλεις.

Διαβάστε ακόμα:

Μερικά δις ευρώ στα σεντούκια των σπιτιών