ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Αν η κυβέρνηση θέλει να λέγεται σοβαρή δεν έχει άλλο δρόμο από το να αποπέμψει πάραυτα το διοικητή της ΔΕΗ. Είναι ο κατ' εξοχήν υπεύθυνος για την ανεργία εκατοντάδων υπαλλήλων της Χαλυβουργίας Ελλάδος, που έκλεισε τον Ιούνιο του 2014, ακριβώς γιατί αρνήθηκε να μειώσει το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας.

Ποιο ήταν το κόστος για την ελάφρυνση του τιμολογίου του ρεύματος που ζητούσαν όλες μαζί, πέντε τον αριθμό για να ξέρουμε τι λέμε, οι χαλυβουργίες; Λίγο πιο πάνω από τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Ένα χρόνο μετά την απόρριψη του αιτήματος, ο ίδιος διοικητής σε μία μοναδική στα χρονικά επίδειξη γαλαντομίας, ενέκρινε την εκταμίευση 33 εκατομμυρίων ετησίως για τα κεράσματα των υπαλλήλων της επιχείρησης.

Πρόκειται για το ποσό των έξι ευρώ ημερησίως, που θα εισπράττει ως τροφεία ο καθένας από τους 18.766 μονίμους υπαλλήλους της ΔΕΗ. Για τους 2500 εκτάκτους δεν έγινε κουβέντα. Αφήστε να τους τρέχουν τα σάλια, θα είναι η γραμμή.

Μόνο για τους μονίμους υπαλλήλους της λοιπόν, που στην πλειοψηφία τους παίρνουν άνω των 1500 ευρώ το μήνα, η ΔΕΗ θα δαπανά 112.000 ευρώ την ημέρα, δηλαδή 2,8 εκατ. το μήνα ή 33,7 εκατ. το χρόνο. Και αυτά θα προέρχονται από τους καταναλωτές, όσους πληρώνουν ακόμη τους λογαριασμούς τους, καθώς οι ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΗ ξεπερνούν από την αρχή της κρίσης τα 2 δις. ευρώ.

Πρέπει να ντρεπόμαστε!!!

Διαβάστε ακόμα:

Τώρα επιδόματα και σε τεμπέληδες!