ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Λέγεται Αρθούρος Ζερβός και είναι διοικητής της ΔΕΗ από το 2009. Επιλογή της Τίνας Μπιρμπίλη, ο και καθηγητής στο Πολυτεχνείο από το 1982, θεωρείται μέτρ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εκεί, όμως που είναι ασυναγώνιστος είναι στα παίγνια εξουσίας. Οι ειδήμονες τού βγάζουν το καπέλο. Ένα από τα παίγνια αυτά τα έπαιξε το τελευταίο εξάμηνο.

Όταν όλα έδειχναν επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος καθηγητής αντί να πιάσει πόρτα για το χειμώνα κάποιο πρωτοκλασάτο κομματικό στέλεχος, συμμάχησε με μία δύναμη πολύ πιο σίγουρη και μόνιμη, τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ. Η συμμαχία επισφραγίστηκε με τη νέα συλλογική σύμβαση, των τροφείων και των επιδομάτων τεμπελιάς, που προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις μέσα και έξω από την κυβέρνηση.

Ήταν το δακτυλίδι των αρραβώνων του Αρθούρου Ζερβού με τη νέα κατάσταση, στην οποία ο διοικητής της ΔΕΗ υπαγόρευε τους όρους συνεργασίας τους αντί να δέχεται εντολές. Παρουσιάστηκε έτσι το φαινόμενο ο βασικός μέτοχος της ΔΕΗ, το Δημόσιο, όπως εκπροσωπείται αυτό από τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει άγνοια του περιεχομένου της συλλογικής σύμβασης. Όχι μόνο την έγκριση του δεν ζήτησε ο Αρθούρος αλλά ούτε καν τον ενημέρωσε. Αλλά και ο εποπτεύων τη ΔΕΗ υπουργός Π. Λαφαζάνης έμαθε τα καθέκαστα κατόπιν εορτής. Αλλά δεν έβγαλε άχνα και να γιατί, όπως είπε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.

«Αν έλεγα οτιδήποτε, αν αντιδρούσα, θα με έκραζαν οι πάντες. Έχω άποψη και να με ρωτούσε η διοίκηση θα την έλεγα, αλλά από τη στιγμή που η συμφωνία είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαπραγμάτευσης, εγώ τι να πώ;΄Ότι δεν τη δέχομαι; Όταν είμαστε υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα;».

Επειδή ,όμως μίλησα στην αρχή για παίγνια εξουσίας, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι η πρόσληψη το 2010 από τον Αρθούρο Ζερβό της κυρίας Ουρανίας Αικατερινάρη στη θέση της αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου ήταν απόλυτα αξιοκρατική. Το ότι είναι κόρη της πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη είναι εντελώς συμπτωματικό.

Διαβάστε ακόμα:

Μέγα σκάνδαλο από τον διοικητή της ΔΕΗ