ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Μπροστά σε ένα ακόμη μέτωπο με τη Γερμανία μας φέρνει η απόφαση Λαφαζάνη να καταργήσει, με καθυστέρηση αρκετών ημερών, το ΕΤΜΕΑΡ, που έχει επιβάλει η ΡΑΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ... Η υπόθεση είναι κάτι περισσότερο από την επιβολή ή όχι ενός ακόμη χαρατσιού όσο δυσβάσταχτο κι αν είναι αυτό για τους φτωχούς πολίτες.

Έχει σχέση με μία τεράστια ελληνογερμανική επένδυση, που συγκροτήθηκε με τις ευλογίες Σαμαρά και καταγγέλλεται για εγκληματικές συνέπειες στον Τουρισμό και το Περιβάλλον. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Πρώτα –πρώτα τι σημαίνει ΕΤΜΕΑΡ. Σημαίνει Ειδικό Τέλος Μείωσης Αερίων Ρύπων. Και πως γίνεται η μείωση αυτή;

Γίνεται με τις ΑΠΕ, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Άρα το ΕΤΜΕΑΡ χρηματοδοτεί το λογαριασμό για τις ΑΠΕ με την αποζημίωση των παραγωγών. Και πως παρεμβάλλεται η Γερμανία στην υπόθεση; Είναι η παραγωγός χώρα της κολοσσιαίας προμήθειας των 500 ανεμογεννητριών-μιλάμε για πολλά δισεκατομμύρια- που έχει προγραμματιστεί να τοποθετηθούν στα νησιά Άνδρος, Τήνος, Πάρος, Νάξος για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με βασικό αποδέκτη τη Γερμανία.

Ανάδοχοι του έργου γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες. Οι κάτοικοι των νησιών, όμως έχουν ξεσηκωθεί, καταγγέλλοντας μεγάλη καταστροφή του Τουρισμού. Πρόκειται, βέβαια, για θηριώδεις κατασκευές.

Οι ανεμογεννήτριες θα έχουν ύψος 100 μέτρα και άνοιγμα φτερού 70. Οι Γερμανοί έχουν ήδη εγκατασταθεί στα νησιά παρεμβαίνοντας ακόμη και στα δικαστήρια για το ιδιοκτησιακό των οικοπέδων, όπου θα στηθούν οι ανεμογεννήτριες.

Διαβάστε ακόμα:

Δηλώστε και σώστε τα σεντούκια σας