ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Και όμως η προπαγάνδα των γερμανικών φυλλάδων δεν κατάφερε να αλλοτριώσει τη συνείδηση όλων των Γερμανών πολιτών. Πολλοί είναι αυτοί που από όχι μόνο αντιστέκονται, αλλά και περνούν στην αντεπίθεση. Όπως ένα ζευγάρι Γερμανών πολιτών, ο Ludwig Zacaro και η Nina Lahge, που βρέθηκαν στο Ναύπλιο και μετά από συνεννόηση, κατέθεσαν στην Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου το ποσό των 875 ευρώ.

Το πόσο αυτό αντιστοιχεί σε κάθε έναν Γερμανό πολίτη, αν διαιρεθεί το ποσό της των 70 δις., το οποί, όπως υπολογίζεται, είναι το ύψος των πολεμικών αποζημιώσεων, δια των 80 εκατ. που είναι ο πληθυσμός της Γερμανίας.

«Σε αυτήν την όμορφη χώρα είμαστε φιλοξενούμενοι και επιθυμούμε κάτι να ανταποδώσουμε. Όχι σαν ελεημοσύνη, αλλά σαν κάτι που σας ανήκει. Ντρεπόμαστε για την υπεροψία, την οποία η χώρα μας και πολλοί συμπολίτες μας δείχνουν απέναντι στην Ελλάδα. Αυτοί υποστηρίζουν: “Οι Έλληνες οφείλουν επιτέλους να πληρώσουν τα χρέη τους”.

Έντονη και η αντίδραση Γερμανών ιστορικών για την ντροπιαστική, όπως αναφέρουν, απόρριψη των ελληνικών αιτημάτων για τις πολεμικές αποζημιώσεις.

«Το κατοχικό δάνειο δεν έχει αποπληρωθεί και πρέπει οι δύο κυβερνήσεις να εργαστούν για την εύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης», αναφέρουν γερμανοί ιστορικοί Hans Günter Hockerts και Andreas Fischer-Lescano, ειδικός στο Διεθνές Δίκαιο, από τη Βρέμη. Οι απόψεις τους φιλοξενούνται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.

«Η Ελλάδα δεν έχει παραιτηθεί ποτέ των αξιώσεών της και είναι καιρός το θέμα να ρυθμιστεί» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών που αναφέρεται στο αναγκαστικό δάνειο που πήρε η Γερμανία από την Ελλάδα προκειμένου να καλύψει «το κόστος της κατοχής».

Διαβάστε ακόμα:

Αδειασμα Λαφαζάνη από την Ευρωπαϊκή Ενωση