ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ

 

Δημόσιος υπάλληλος με καταθέσεις στο εξωτερικό 6 εκ. ευρώ. Γεγονός. Δεν είμαστε εφορία και αδιαφορούμε για το όνομα του φοροκλέπτη. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, δεν αφορά έναν εργαζόμενο με μισθό 1.500 ευρώ, που έχει πακέτο σε ξένη τράπεζα.

Κάτι σημαίνει όταν χιλιάδες(!) μικρομεσαίους τους τσακώνουν με κινητή και ακίνητη περιουσία εντελώς αδικαιολόγητη με βάση τις δηλώσεις του στην εφορία τα τελευταία 10
και 20 χρόνια. Δεν υπάρχει κράτος στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει. Δεν λειτουργεί το κράτος.

Προσωπικά, είμαι κρατιστής, όμως χωρίς να είμαι ασυνεπής στην... ιδεολογία μου, την κρατικίστικη, δεν θέλω κράτος στην Ελλάδα. Δεν είμαι μαλάκας να θέλω κράτος μπουρδέλο, δηλαδή έτσι όπως...γουστάρουν το κράτος οι συμπατριώτες μου. Εγώ να φορολογούμαι κι άλλος όχι.

Δεκτόν να μη θέλει κάποιος εκ πεποιθήσεως το κράτος. Συμφωνώ μαζύ του, όμως εγώ εξ ανάγκης. Γιατί να πληρώνω, να τσοντάρω σ' ένα κράτος που δεν μπορεί, στην πραγματικότητα αδιαφορεί, να μου παρέχει επαρκή αστυνομία, έντιμη δικαιοσύνη, να μου εγγυηθεί την σύνταξή μου, να λειτουργεί σωστή παιδεία στα παιδιά μου.

Επί του θέματος. Στην τράπεζα HSBC βρέθηκαν καταθέσεις εκατομμυρίων, πολλών εκατομμυρίων, από Έλληνες που δεν είναι βιομήχανοι και διαπλεκόμενοι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Δεν θα ξεσκιστεί στην κονόμα π.χ. ένας υπάλληλος του δήμου όταν κατά σύστημα και για χρόνια κάνει παντελόνι, 50 και 100 φορές περισσότερα από το μισθό του, αν δεν κλείνει τα μάτια το κράτος κι αν η βρωμοδουλειά δεν γίνεται με τη συναίνεση του κόσμου. Των συναλλασόμενων πολιτών.

Ο γιατρός, ο δικηγόρος με φορολογική δήλωση των 10.000 και των 15.000 ευρώ ζει σε βίλα, κάνει ζωή σα να έχει έσοδα τουλάχιστον 20.000 μηνιαίως και το κράτος τηρεί στάση παθητική. Για να μη ταράξει την «πυραμίδα». Το σύστημα.

Διαβάστε ακόμα:

Χοντρές μίζες από Ελληνες επιχειρηματίες