ΕΦΥΓΑΝ 95 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Περισσότερα από 95 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν κάνει φτερά από τις ελληνικές τράπεζες στα πέντε χρόνια της κρίσης. Από 235 που ήταν το 2010, έμειναν μόνο 140 δις. Σε κάθε φήμη για γκρέξιτ, 20 δις έπαιρναν την άγουσα για τις ξένες τράπεζες. Το τι σημαίνει αυτό, το βλέπουμε τώρα που στέρεψαν οι κρουνοί του ευρωπαικού χρήματος. Ο κίνδυνος στάσης πληρωμών είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

Το βλέπουμε επίσης από την αδυναμία των Τραπεζών να λανσάρουν νέα προιόντα, όπως για παράδειγμα φοροδάνεια, με τα οποία θα μπορούσε κανείς να εξοφλήσει φόρους. Τεράστια ευκαιρία η τελευταία ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει ότι όποιος εξοφλήσει ολοσχερώς τις οφειλές του μέχρι μια ορισμένη ημερομηνία, γλιτώνει τις προσαυξήσεις.

Έχεις δηλαδή ένα χρέος 5000 ευρώ που με τις προσαυξήσεις των περίπου 8.000 ευρώ, έχει φτάσει τις 13.000. Με ένα φοροδάνειο 5.000 ευρώ εξοφλείς το χρέος σου, και κερδίζεις 8.000 ευρώ. Αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν. Τότε που υπήρχαν λεφτά ακόμη και για διακοποδάνεια. Τώρα...

Διαβάστε ακόμα:

Βρίζοντας, όλοι πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ