Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΩΡΙΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Αναρωτιόμουνα σε προηγούμενο σημείωμα μου τι θα ζητήσει ο Ομπάμα για τη βοήθεια του προς τη χώρα μας, κατά τις διαπραγματεύσεις με τη Μέρκελ και την απορία μου έσπευσε να τη λύσει ο Πάνος Καμμένος.

Δεν είχαν περάσει ούτε 24 ώρες από τις δηλώσεις Δραγασάκη περί παραχώρησης στους Κινέζους της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, από τη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ανακοίνωσε συνεκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο υπουργός, που, όπως είπε, συζήτησε το θέμα αυτό στην Αθήνα με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ, έδειχνε πολύ διαβασμένος για την υπόθεση ή πολύ... χουβαρντάς. Ανακοίνωσε μάλιστα και τα ποσοστά της συνεκμετάλλευσης, 70 τοις εκατό οι ΗΠΑ συν τα έξοδα των γεωτρήσεων και 30 τοις εκατό η Ελλάδα. Κι αυτό, όπως εξήγησε, για τη βοήθεια Ομπάμα στις ελληνογερμανικές διαπραγματεύσεις για τα δανεικά.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις στην Αθήνα. Κυριάρχησαν, όμως η έκπληξη και η θυμηδία. Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και να κάνει το ταχύτερο δυνατόν στοιχειώδεις ενέργειες για την προάσπιση, όπως αναφέρει, της σοβαρότητας της εθνικής πολιτικής.

Διαβάστε ακόμα:

Πόσο χρεώνει την Ελλάδα ο Ομπάμα