ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ Η ΔΟΥΡΟΥ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛIEΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Τελικά μόλις 98 νοικοκυριά από τα 10.000 που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, κάλυψε το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» της Περιφέρειας Αττικής, που είχε ανακοινωθεί εν χορδαίς και οργάνοις τον Δεκέμβριο.

Το πρόγραμμα είχε προυπολογισμό 2,25 εκατ. ευρώ, αλλά διατέθηκαν μόλις 35.000 για την επαναφορά του ρεύματος σε μόλις 325 νοικοκυριά. Οι προυποθέσεις που θεσπίστηκαν ακύρωσαν το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους», αφού η Περιφέρεια αναλάμβανε την κάλυψη δαπάνης έως 360 ευρώ το χρόνο ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που έχει διακοπεί.

Για πολύ λίγους και η υπουργική απόφαση για τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που πρέπει να πληροί κάποιος για να δικαιούται το δωρεάν ρεύμα, ή το επίδομα σίτισης και στέγασης, που προβλέπει ο νόμος για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας.

Για παράδειγμα, για να δικαιούται μια τετραμελής οικογένεια δωρεάν ρεύμα μέχρι 300 Kwh το μήνα, θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα μέχρι 4.800 ευρώ (400 ευρώ το μήνα) και ταυτόχρονα να συντρέχουν μια σειρά από κριτήρια που σχετίζονται με τη φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας της και το ύψος των καταθέσεων που ενδεχομένως έχει στην τράπεζα. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες «παροχές» που προβλέπει ο νόμος.

Διαβάστε ακόμα:

Το θαύμα που ζητά ο Αρχιεπίσκοπος από τον Τσίπρα