ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Πρόκειται για μνημείο τραπεζικής αυθαιρεσίας κι ας προβάλλεται ως παράδειγμα προς μίμηση. Η είδηση από την αρχή. Άνθρωποι με ετήσιο εισόδημα 2.400 ευρώ χρωστάνε καταναλωτικά δάνεια ή έχουν πιστωτικές κάρτες με χρέος εως 20.000 ευρώ.

Η αποκάλυψη έγινε από την ίδια της Τράπεζα που χορήγησε τα δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, όχι όμως εν είδει μεταμέλειας για την αυθαιρεσία , αλλά εν είδει εξαγγελίας για ολοκληρωτική διαγραφή των χρεών. Βλέπουμε την Τράπεζα Πειραιώς να χορηγεί δάνεια ακόμη και σ' αυτούς από τους οποίους δεν υπήρχε περίπτωση να τα πάρει πίσω, και αντί να παραδεχθεί ότι έπαιξε κι έχασε, ανακοίνωσε ότι τα χαρίζει.

Το εκπληκτικό της αποκάλυψης είναι ότι άλλοι πελάτες με ετήσιο εισόδημα επίσης 2.400 ευρώ πήραν, όχι απλώς ένα καταναλωτικό δάνειο, αλλά στεγαστικό ύψους 150.000 και πάνω ευρώ. Γι' αυτούς η καλή Τράπεζα επιφύλαξε άλλο μπόνους. Χαρίζει τους τόκους και παγώνει το κεφάλαιο. Πολλά ΜΜΕ εξήραν την πράξη, σαν παράδειγμα και για τις άλλες τράπεζες, κανείς όμως δεν επισήμανε την κραυγαλέα παρανομία. Το γεγονός ότι η Τράπεζα χορηγούσε δάνεια χωρίς τραπεζικά κριτήρια. Σ' αυτή την παρατήρηση ποιος θα απαντήσει.

Διαβάστε ακόμα:

Κάποτε το κράτος έπαιρνε αναγκαστικό δάνειο από πολίτες