ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ ΖΗΜΕΝΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ

 

Φοβερό. Να είσαι διεφθαρμένος και να πλασάρεσαι πολέμιος της διαφθοράς. Λέω για κάποιους πολιτικούς. Φοβερό, ε; Να δωροδοκείται κατά σύστημα(!) το κόμμα σου κι εσύ να πουλάς το παραμύθι ότι είσαι εναντίον των δωροδοκιών, των στημένων παιχνιδιών, της εγκληματικής οργάνωσης. Όταν μέσα στο ίδιο σου το κόμμα υπάρχει η εγκληματική οργάνωση, αυτή που τα έπαιρνε, λέω για τις μίζες της Ζήμενς.

Φοβερό, ε; Να είσαι κόμμα της μίζας, με καλλιτέχνες στην αρπακτή υπουργούς δικούς σου δωρολήπτες και να πουλάς ηθική. Λέω για το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ που τα έπαιρναν από την Siemens, την γερμανική πολυεθνική που παίζει μπάλα σε 190 χώρες και είχε κάνει υψηλή επιστήμη τις δωροδοκίες υπουργών, πρωθυπουργών.

Η Siemens, που ιδρύθηκε το 1847 από τον Βέρνερ φον Ζήμενς δεν έδινε προμήθειες μόνον στο κόμμα της κυβέρνησης αλλά και σ' εκείνο της αντιπολίτευσης. Νιτερέσο και με τους μεν και με τους δε. Επειδή το έργο στην πολιτική ζωή των περισσοτέρων χωρών είναι δύο κόμματα να εναλλάσσονται στην κυβερνητική εξουσία. Τα δίνανε, λοιπόν, κατά σύστημα και στα δύο κόμματα για να το έχουν βουλωμένο, ακόμα κι αν βρεθούν στην αντιπολίτευση.

Βέβαια, κάποιος βουλευτής του Συνασπισμού, πριν ονομαστεί Σύριζα, είχε αφήσει ξεκάθαρες αιχμές ότι τα είχε πάρει από την Siemens και το κόμμα της αριστεράς.

Αυτά δεν αποδεικνύονται, μιλάω για Ελλάδα. Επειδή δεν γίνεται ποτέ πραγματικός οικονομικός έλεγχος στα κόμματα, τα οποία στο λεπτό θέμα της αρπακτής παίζει η συνωμοσία των κοράκων.Στο εξωτερικό κάποια στιγμή όλα βγαίνουν στη φόρα. Το σκάνδαλο, μάλιστα, έσκασε στην Γερμανία, στην πατρίδα της Siemens, «το μαύρο ταμείο» της οποίας θεωρείται η μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στην παγκόσμια οικονομία.

Προς τι τούτες οι αράδες. Σα σήμερα, 29 Απριλίου, το 1882 η Siemens έφτιαξε το πρώτο τρόλεϋ στον κόσμο, που το ονόμασε «Ελεκτρομότε». Όποιο κράτος αγόραζε τα τρόλεϋ της Siemens κονομούσε χοντρά ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης. Παράλειψη αν δεν το αναφέρουμε. Ότι και οι δύο πολιτικοί ήταν υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς.

Διαβάστε ακόμα:

Συνεταιράκι του Χίτλερ, διαφορετική τρέλλα!