ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΡΥΦΤΟ ΜΕ 43 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Οι Έλληνες είναι από τους φτωχότερους λαούς της Ευρώπης. Αν ψάξεις, όμως, το πορτοφόλι τους ή το σεντούκι του σπιτιού τους, θα βρεις πολύ περισσότερα μετρητά απ’ ό,τι στην κατοχή των δανειστών τους.

Το ποσό που κυκλοφορεί σε φυσική μορφή, δηλαδή στις τσέπες τους, στις αποθήκες και τους λογής άλλους κρυψώνες, ανέρχεται σε 43, σωστά διαβάσατε, δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 30,1 δις τον περασμένο Νοέμβριο .

Πρόκειται για πανευρωπαικό ρεκόρ που αποδίδεται στην ανασφάλεια ,που καλλιεργεί η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον του Οικονομίας. Σου λέει άλλο να κοιμάμαι αγκαλιά με τα ευρώ μου και άλλο να τα έχω στην Τράπεζα.

Από τον περασμένο Νοέμβριο από τις τράπεζες έκαναν φτερά 35 δισεκατομμύρια, ποσό που καλύφθηκε με χρηματαποστολές από την έδρα της Ε.Κ.Τ. στη Φρανκφούρτη και τα 8,7 δις. των αναγκαστικών δανείων από τους φορείς του δημοσίου τομέα. Παρατηρείται έτσι το φαινόμενο οι Τράπεζες να έχουν στεγνώσει από ρευστό, αλλά τα ευρώ να κυκλοφορούν σαν μαρουλόφυλλα.

Πρωταθλητές στις αναλήψεις είναι τα νοικοκυριά που από τον περασμένο Νοέμβριο σήκωσαν 18 δισεκατομμύρια. Και τώρα έχουν μείνει με 117,9 δισεκατομμύρια σε λογιστικό χρήμα.

Διαβάστε ακόμα:

Μόλις 5000 πολίτες χρωστάνε το 77% των φόρων