ΠΟΙΟΣ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΥΡΜΠΟΥΑΡ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Δεν είναι μόνο ο Βαρουφάκης που κατεβάζει απίθανες ιδέες για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής, όπως εκείνη με τους δήθεν τουρίστες που θα βιντεοσκοπούσαν τους μαγαζάτορες που δεν κόβουν αποδείξεις στα νησιά.

Χοντρό γέλιο έπεσε και στη Ρουμανία, όπου το υπουργείο Οικονομικών είχε δρομολογήσει σχέδιο για τη φορολόγηση των ...πουρμπουάρ, το ύψος των οποίων στην Ελλάδα φτάνει τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το σχέδιο, σερβιτόροι, οδηγοί ταξί και άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα των υπηρεσιών ήταν υποχρεωμένοι να δίνουν αποδείξεις για κάθε φιλοδώρημα που τους άφηναν. Η απόφαση οδήγησε σε φαιδρές καταστάσεις, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που αναρτούσαν αποδείξεις ενός λεπτού του ευρώ. Η πλάκα σταμάτησε με την κατάργηση του μέτρου.

«Αποφασίσαμε να καταργήσουμε αυτό το μέτρο μετά από εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε με εκπροσώπους του ξενοδοχειακού τομέα και της εστίασης», ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Έουτζεν Τεοντόροβιτς. «Θα αποφύγουμε έτσι δυσάρεστες καταστάσεις, αφού η νομοθεσία δεν μπορούσε να εφαρμοστεί σε όλες τις περιπτώxσεις», διευκρίνισε.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος υπέδειξε στον Τσίπρα την κρυψώνα με τα 750 εκατ. ευρώ