ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΟΣΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 1700 ΕΥΡΩ, ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Με την αύξηση του ποσοστού της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης από το εισοδηματικό όριο των 30.000 ευρώ και πάνω, η κυβέρνηση έδωσε το στίγμα της για το τι εννοεί όταν μιλάει για φορολόγηση του πλούτου. Ήταν κάτι που μέχρι τώρα απέφευγε επιμελώς.

Τώρα ξέρουμε ότι κατά τον ΣΥΡΙΖΑ πλούσιος δεν είναι αυτός που βγάζει πάνω από 10.000 μηνιαίως, αλλά και ένας που βγάζει μόλις 1700 ευρώ, όσο το καθαρό μηνιαίο εισόδημα ενός φορολογουμένου με μικτό εισόδημα 30.000 ετησίως. Ασφαλώς ούτε για την κυβέρνηση Τσίπρα υπάρχουν πλούσιοι να επωμιστούν αυτοί το βάρος της κρίσης, όπως χρόνια τώρα διακήρυσσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε άλλες ιδέες για την αύξηση των κρατικών εσόδων. Μήπως από τη φοροδιαφυγή; Ξεχνάνε πολύ εύκολα και οι αριστεροί. Προσέξτε, πως σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξαγγελία του Σαμαρά στη ΔΕΘ για μείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης από τον Ιανουάριο του 2015.

«Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης» ήταν ένα «έκτακτο» μέτρο που λήγει φέτος. Η συνέχισή της, με οποιαδήποτε έκπτωση, αποτελεί έναν νέο φόρο, μια νέα φορολογική επιβάρυνση, την οποία ο κ. Σαμαράς στη ΔΕΘ δεν δίστασε να την παρουσιάσει ως δήθεν «φοροελάφρυνση». Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί με τον ΕΝΦΙΑ, όπου η κυβέρνηση Σαμαρά παρουσίαζε ως «ελάφρυνση» τη μονιμοποίηση και διεύρυνση του έκτακτου χαρατσιού στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ».

Το εκπληκτικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης, καταργεί την έκπτωση του 30%, ενώ παράλληλα αυξάνει μέχρι τριπλασιασμού της την όλη επιβάρυνση.

Διαβάστε ακόμα:

Ο τραπεζίτης που ανέβασε την Ελλάδα