ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Τελικά, με λάθος συνομιλητές ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά το μέλλον της Ελλάδος στην Ευρωπαική Ένωση. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι εκεί που γίνεται ουσιαστική διαπραγμάτευση είναι το εσωτερικό του κόμματος, που εμφανίζεται απόλυτα διχασμένο όσον αφορά τη κυβερνητική πρακτική σε βασικά θέματα.

Στο ερώτημα αν η χώρα πρέπει να μείνει πάση θυσία στη ζώνη του ευρώ οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν:
Ναι & μάλλον ναι: 55,9%
Όχι & μάλλον όχι: 41,8%
Δεν ξέρω/δεν απαντώ: 2,3%

Κάποιος άλλος στη θέση του Τσίπρα θα τα είχε παίξει με την πολυγλωσσία των κομματικών, οι μισοί από τους οποίους τον τραβάνε προς τα αριστερά και οι άλλοι μισοί προς τα δεξιά. Απόδειξη οι απαντήσεις που δίνουν στην ερώτηση:

-Εάν η επιλογή για την Ελλάδα είναι α) μια κακή συμφωνία με μέτρα λιτότητας και παραμονή στο ευρώ ή β) χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ, εσείς τι θα επιλέγατε;

Μια κακή συμφωνία με μέτρα λιτότητας και παραμονή στο ευρώ: 43,3%
Χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ: 45,6%
Δεν ξέρω/δεν απαντώ: 11,1%

Φαίνεται ,ωστόσο ότι σε πολλά πράγματα οι ψηφοφόροι έχουν ξεπεράσει τους πολιτικούς . Για παράδειγμα , όλο και λιγότεροι αποδίδουν σημασία στο διαχωρισμό μνημονιακών –αντιμνημονιακών κομμάτων. Θα έλεγε κανείς ότι σύμφωνα και με δημοσκόπηση της εταιρίας GPO λίγο απέχουν από την συχνά επαναλαμβανόμενη διαπίστωση «όλοι οι ίδιοι είναι».

Πιστεύετε ότι έχει νόημα στις μέρες μας ο διαχωρισμός των κομμάτων σε μνημονιακά και αντιμνημονιακά;
Ναι & μάλλον ναι: 27,4%
Όχι & μάλλον όχι: 70,7%
Δεν ξέρω/δεν απαντώ: 1,9%

Ο αγώνας κατά του μνημονίου έφτιαξε μεγάλες πολιτικές καριέρες, η αίγλη των αντιμνημονιακών, όμως άρχισε να ξεθωριάζει μετά την απόφαση για υπογραφή νέας συμφωνίας με τους δανειστές. Τέλος εποχής ,λοιπόν και σε αυτή τη μόδα και κάποιοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά.

Διαβάστε ακόμα:

Αποποινικοποιούν το χαρτζηλίκι, τιμωρούν τη συνέπεια