ΜΕΣΑ Η, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Για τη χρεοκοπία βεβαίως φταίει η Ελλάδα, δηλαδή οι Έλληνες. Φταίνε, βέβαια, και οι εταίροι μας. Η μεγαλύτερη ευθύνη ανήκει στους ίδιους τους Έλληνες, όμως δεν θα αγνοήσεις και τους δανειστές.

Για σιγά, ρε. Το βλέπατε το πράμα ότι βρωμούσε. Γιατί, λοιπόν, συνεχίζατε να δίνετε δάνεια σ' ένα κράτος που το κυβερνούσαν ρεμάλια; Που γινόντουσαν πρωθυπουργοί κι όταν παρέδιδαν στον επόμενο το χρέος ήταν πολύ μεγαλύτερο απ' όσο όταν αναλάμβαναν.

Και λες. Γαμηθήκαμε να μπούμε στη Ενωμένη Ευρώπη. Τον είπαμε εθνάρχη τον Καραμανλή γιατί κατάφερε να μας βάλει στην ΕΟΚ. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Η καταστροφή. Η απόλυτη διάλυση.

Τρομερό, ρε. Να πανηγυρίζεις για κάτι που μετά το καταριέσαι. Και δεν συμβαίνει μια φορά. Όπως στις εκλογές. Ψηφίζουν ένα κόμμα, έναν πρωθυπουργό που μετά θα τον μουντζώνουν.

Και αναρωτιέσαι. Θα ήταν καλύτερα αν δεν είχαμε γίνει μέλος της Ευρώπης; Θα σου δώσω απάντηση που θα πονέσει. Δεν υπάρχει το καλύτερο, ούτε μέσα στην Ευρώπη, ούτε έξω. Τι υπάρχει; Το ποιος είσαι! Άμα είσαι σωστός, τότε είναι καλύτερα για σένα, και μέσα και έξω από την Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί οι πολέμιοι του μνημονίου θα μείνουν χωρίς δουλειά