Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

 

Της πουτάνας το μαγκάλι. Διαβάζεις την τελευταία ψαριά που έκανε το ΣΔΟΕ στα νησιά – και όχι μόνο- και σαλτάρεις. Εντάξει, στην Ελλάδα το Νο1 σπορ, στο οποίο κάνουν πρωταθλητισμό ακόμα και φορολογούμενοι παίκτες Β' και Γ' εθνικής, είναι η φοροκλοπή. Το ξέρουμε αυτό από τότε που υπάρχει κράτος σ' αυτή τη γωνιά της Μεσογείου. Τα νούμερα, όμως, που βγαίνουν στον αέρα είναι η Αποκάλυψη Τώρα. Η Μέγιστη Αποκάλυψη Τώρα , ότι στην πραγματικότητα στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα κράτος.

Κράτος υπεράνω του λαού. Κράτος υπεράνω των κομμάτων. Κράτος υπεράνω της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν να τσακώνουν π.χ. δικηγόρο που απέκρυψε συνολικά 16.008.581 ευρώ. Ώπα, ρε! Μιλάμε για 16 εκ., όχι 1,6 εκ., ούτε για 160.000 ευρώ. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι ο δικηγόρος. Άλλο μας ενδιαφέρει.

Πώς είναι δυνατόν κάποιος επαγγελματίας να φθάνει να κάνει μπάζα 16 εκ. χωρίς να τον πάρουν πρέφα. Τι από τα δύο. Είναι τόσο γάτος ο τύπος ή, τόσο «αδιάφορη», τόσο ανίκανη η κρατική υπηρεσία.

Και κάτι άλλο. Πώς είναι δυνατόν τη σήμερον ημέρα στην Ελλάδα ένας δικηγόρος να κάνει παντελόνι αδήλωτα 16 εκ. ευρώ! Τι σόι δουλειές κάνει. Μην τρελαθούμε εντελώς, έτσι και μάθουμε ότι μέσα στους πελάτες του είναι το δημόσιο.

Μια περίπτωση αναφέρω από τις δεκάδες που διασταύρωσε το ΣΔΟΕ. Οι περισσότερες βγάζουν μάτια και ξέχνα τα νούμερα, άλλα αφορούν μέτριες κλοπές, άλλα τερατώδεις εξαπατήσεις της εφορίας. Είναι τα εικονικά τιμολόγια. Τα παραμυθένια φορολογικά στοιχεία. Η πατέντα σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Ανύπαρκτα και πλαστά στοιχεία δηλώνονται στην εφορία.

Διαβάστε ακόμα:

Δήλωνε 11 χιλιάδες, διαπραγματεύτηκε 340 δις