Η «ΔΡΑΚΟΥΛΕΣΚΟΥ» ΘΑ ΠΙΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ

 

Είναι γυναίκα που δεν γελάει. Δεν μπορεί, η φύση της δεν της το επιτρέπει να χαμογελάσει. Είναι μια γυναίκα ολότελα ισορροπημένη, διότι ο αιμοσταγής ψυχισμός της καλύπτεται απόλυτα με το πόστο της εδώ και χρόνια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ομιλούμεν για την κυρία Ντέλια Βελκουλέσκου, από την πατρίδα του μυθικού αλλά και του πραγματικού Δράκουλα των Καρπαθίων, που δικαιολογημένα αποκαλείται «Δρακουλέσκου».

Στην Κύπρο δεν θέλουν ούτε το όνομά της να ακούνε. Αν την αναγνωρίσουν θα 'ναι έκπληξη να μην την φουντάρουν στη θάλασσα. Και μετά την Κύπρο, η 37χρονη Ρουμάνα, μητέρα 3 ανήλικων παιδιών, ανέλαβε επικεφαλής στο κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα. Άσε τι λένε Τσίπρας και σία. Η χλεμπονιάρα, η γυναίκα χωρίς αίμα μέσα της, η γυναίκα που θέλει να πίνει αίμα, ξεκινάει στην Ελλάδα από ένα 30% μείωση των συντάξεων. Για κολατσό, για αρχή.

Ντέλια Μοράου, κόρη μεγαλοστελέχους του κομουνιστικού κόμματος της Ρουμανίας, επί δικτατορίας Νικολάε Τσαουσέσκου. Το 1992 στα 14 της βρέθηκε στις ΗΠΑ. Εκεί παντρεύτηκε έναν συμπατριώτη της, τεράστια φυσιογνωμία της σύγχρονης ιατρικής, ειδικό στην αντιμετώπιση καρκίνων.

Η κυρία «Εμείς είμαστε οι δανειστές» Ντέλια Μοράου-Βελκουλέσκου ξεκίνησε, σαν εκπρόσωπος του ΔΝΤ, από Τρινιντάντ, Κόστα Ρίκα, Περού, χώρες Γ' εθνικής. Φοβερά πράγματα. Από όπου πέρασε «Δρακουλέσκου» αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες, οι θάνατοι από παθολογικά αίτια και η ροπή ατόμων προς τον αλκοολισμό.

Τον Ιανουάριο του 2012 έφθασε στου Μαξίμου έκθεση του ΔΝΤ, ήταν μια μελέτη πολυσέλιδη της Ντέλιας Βελκουλέσκου, που ζητούσε από την ελληνική κυβέρνηση Απολύσεις και Ιδιωτικοποιήσεις και τσεκούρι στις δημόσιες δαπάνες.

Κι όμως! Η κυρία έχει δίκαιο. Είναι εκπρόσωπος των δανειστών, ο άνθρωπος της Κριστίν Λαγκάρντ. Θα νοσταλγήσουμε τον Δανό Πωλ Τόμσεν.

Διαβάστε ακόμα:

Αμοιβή θα ζητήσουν οι Ιταλοί για τον Τζώννυ Ντεπ