ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Στη δεκαετία του 1980, αλλά και του 1990, το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που με ερωτήσεις στη Βουλή και ανακοινώσεις εξέφραζε τη διαφωνία του για τις εκάστοτε αυξήσεις στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων.

Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούσαν πολιτικό λάθος σε εποχές σοσιαλμανίας να αντιπαρατεθούν στη λογική της ανακοστολόγησης των διδάκτρων στην ιδιωτική εκπαίδευση από το φόβο μήπως θεωρηθούν υποστηρικτές πλουσίων.

Στη θέση αυτή επέμειναν παρότι το ΚΚΕ είχε αποδείξει με στοιχεία τότε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των γονέων που έστελναν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία ήταν ζευγάρια εργαζομένων. Είναι άγνωστο πόσοι από τους γονείς που στέλνουν σήμερα τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο είναι απλοί εργαζόμενοι, η αύξηση, όμως του ΦΠΑ στο 23% καθιστά την επιλογή αυτή προνόμιο αποκλειστικά των πλουσίων. Η αύξηση των διδάκτρων κυμαίνεται από 560-1300 ευρώ το χρόνο, αλλά δεν αφορά όλους.

Με βάση μία περίεργη λογική εξαιρούνται εκπαιδευτήρια, όπως το Αρσάκειο, το Βαρβάκειο τα σχολεία ξένων πρεσβειών, λες και ανήκουν σε άλλη επικράτεια και όχι στην ελληνική, όπου όλοι έχουν ή πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Κουρεύουν τις καταθέσεις στα μουλωχτά