ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΗΣ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Σπουδαία τα λάχανα. Χωρίς πάγιο, λέει, θα είναι για ένα χρόνο οι λογαριασμοί των καλοπληρωτών πελατών της ΔΕΗ. Εφόσον ο πελάτης εξοφλήσει εμπρόθεσμα όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ το 2015, τότε θα απαλλαγεί από το πάγιο για όλο το 2016.

Αν αντίστοιχα εξοφλήσει εμπρόθεσμα και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ το 2016, θα απαλλαγεί της καταβολής του παγίου για το 2017. Ποιο θα είναι το κέρδος του; Κάτι λιγότερο από δύο ευρώ το τετράμηνο.

Το μέτρο αυτό η διοίκηση της ΔΕΗ το λέει επιβράβευση των καταναλωτών, στην ουσία, όμως είναι μία προσπάθεια να ανακοπεί το κύμα αύξησης των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών και να εμποδιστεί το κύμα φυγής των πιο καλών πελατών προς τον ανταγωνισμό.

Στις μονοφασικές παροχές το πάγιο ανέρχεται σήμερα σε 1,52 ευρώ το τετράμηνο, στις τριφασικές σε 4,80 ευρώ το τετράμηνο. Όσο για τo πάγιο με χρονοχρέωση ανέρχεται σε 2 ευρώ το τετράμηνο.

Μιλάμε για ένα ποσό γύρω στα οκτώ ευρώ ετησίως, που κατά τη λογική της ΔΕΗ, θα αποτελέσει κίνητρο για έναν κακοπληρωτή με λογαριασμούς 10 χιλιάδων, για παράδειγμα, ευρώ, να εξοφλεί εμπρόθεσμα το λογαριασμό του για να παίρνει το μπόνους των οκτώ ευρώ.

Γιατί ποιοι νομίζετε ότι δεν πληρώνουν; Δεν πληρώνουν αυτοί που δεν έχουν κι αυτοί που έχουν, αλλά δεν δίνουν.

Είδες η ΔΕΗ;

Διαβάστε ακόμα:

Οι μισοί Ελληνες πληρώνουν τους άλλους μισούς