ΤΕΛΗ ΜΕ ΤΟ ΛΙΤΡΟ, ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ...

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Τουλάχιστον δύο φορές μετά τις εκλογές, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς του, αντί να περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι, να κλειστούν στα γραφεία τους, εργαζόμενοι για την προώθηση του κυβερνητικού έργου... Κι αυτοί τι κάνουν; Μας βομβαρδίζουν με εξαγγελίες παντός είδους.

Κατά σύμπτωση, όλες έχουν το στοιχείο του πανικού, καθώς πρόκειται για φορομπηχτικές ανακοινώσεις, που εκτός των άλλων, προκαλούν πρωτοφανή αναστάτωση στην αγορά. Παράδειγμα τα τέλη κυκλοφορίας. Σαράντα μέρες φαγούρα. Και τι πέτυχαν; Μείωσαν τα τέλη στα παλαιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και τα αύξησαν στα μη ρυπογόνα καινούργια.

Να γελάς και να κλαις ταυτόχρονα. Και εκεί που πήγε να ηρεμήσει η αγορά, - πώς να ηρεμήσει, όταν 650.000 αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί λόγω τελών- εξήγγειλαν νέες αλλαγές, συνδυάζοντας το ύψος των τελών με την τιμή των καυσίμων. Δηλαδή, θα έχουμε τέλη με το λίτρο.

Ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον υπουργό Οικονομικών γιατί πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στη δουλειά τους με τα αυτοκίνητο τους και τι απάντηση νομίζετε ότι πήρε; Δεν έχουμε αποφασίσει τίποτε ακόμη, μην το θεωρήσετε δεδομένο, ήταν η απάντηση του Τρ. Αλεξιάδη.

Που θα πεί λέμε καμιά ...σαχλαμάρα πότε -πότε για να περνάει η ώρα... Η ζημιά, όμως έχει γίνει. Η αγορά έχει παγώσει.

Το ίδιο είχε συμβεί και με τα ισοδύναμα για την Εκπαίδευση, το ίδιο και με όλα τα όλα εύφλεκτα υλικά, που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Συσκέπτονται μεγαλοφώνως.

Διαβάστε ακόμα:

Με εισοδηματικά κριτήρια ακόμα και το κατούρημα