ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Έγκλημα και τιμωρία. Έγκλημα ήταν η αδιαφορία του Τσίπρα στο ενδεχόμενο κλεισίματος των τραπεζών, που εκφράστηκε με τη φράση οι δικοί μας ψηφοφόροι δεν έχουν καταθέσεις.

Τιμωρία συνιστά η αντίδραση των καταθετών. Που συνεχίζουν να σηκώνουν τα χρήματα τους από τις τράπεζες, φρενάροντας κάθε προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας.

Οι αριθμοί είναι εφιαλτικοί. Οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις ελληνικές τράπεζες υποχώρησαν για τρίτο κατά σειρά μήνα, το Νοέμβριο, κοντά στο χαμηλό του έτους στα 120,9 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας τις συνολικές απώλειες σε επίπεδα ρεκόρ άνω των € 43 δισεκατομμυρίων, ή 26,4 τοις εκατό του συνόλου των καταθέσεων.

Οι καταθέτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και το τραπεζικό σύστημα. Δεν θα ξεχάσουν ποτέ μία φράση του πρωθυπουργού στον Σταύρο Θεοδωράκη στη συνάντηση τους, στις 17 Ιουνίου 2015.

Αναφερόμενος στην πιθανότητα λουκέτου στις τράπεζες, ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε το απίστευτο επιχείρημα ότι ελάχιστοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν χρήματα στις τράπεζες, είδηση που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή χωρίς να διαψευστεί και επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από τον ίδιο τον πρόεδρο του Ποταμιού.

Η τύχη της κυβέρνησης Τσίπρα βρίσκεται τώρα στα χέρια των καταθετών. Αναμφισβήτητα. Και να το θυμηθείτε...

Διαβάστε ακόμα:

Προς σύμφωνο συμβίωσης Τσίπρας - Λεβέντης και Πάνος - ΝΔ