O TOMΣΕΝ ΑΝΑΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ...ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Τέτοια προσβολή δεν έχει ξαναγίνει σε βάρος ελεύθερου κράτους. Να του λένε ευθέως οι δανειστές πως δεν το εμπιστεύονται, απαιτώντας την ψήφιση νόμου που θα το δεσμεύει για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους.

Δεν τους αρκεί η δέσμευση για τη θέσπιση μηχανισμού αυτόματης διόρθωσης των αποκλίσεων στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που οι ίδιοι ζήτησαν, αλλά πιέζουν για νόμο στον οποίο θα αναφέρεται καθαρά και ξάστερα και από τώρα ότι αν δεν πιάσουμε τους στόχους, θα κοπούν, μεταξύ άλλων οι συντάξεις κατά 8%, θα μειωθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10% και θα ανασταλούν όλες οι προσλήψεις για δύο χρόνια.

Την απαίτηση αυτή θα προέβαλε μόνο εκείνος που δεν ήθελε να κλείσει η συμφωνία για την αξιολόγηση, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει μία τέτοια ρύθμιση από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για την εκδίκηση του Πολ Τόμσεν. Ο επικεφαλής των ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ ήταν ο πρώτος που ανέβασε τις απαιτήσεις του μνημονίου στα 9 δισεκατομμύρια, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην Αθήνα.

Οι Ευρωπαίοι είχαν σπεύσει τότε να πάρουν το μέρος της ελληνικής κυβέρνησης, ώσπου υποχώρησαν μπροστά στην απαίτηση των Γερμανών να παραμείνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, έχοντας μάλιστα τον πρώτο λόγο.

Τώρα το ΔΝΤ εκδικείται, μεταξύ άλλων και για την τηλεφωνική παρακολούθηση των στελεχών του άσχετα αν δεν έχει κατονομάσει τους δράστες. Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση που το Γραφείο Προυπολογισμού της Βουλής αποδίδει σε κυβερνητική πρόθεση για πολιτικά οφέλη με την προβολή εικόνας σκληρής διαπραγμάτευσης, απειλεί τώρα να διαψεύσει το όραμα του πρωθυπουργού για ανάσταση της Οικονομίας το Πάσχα.

Διαβάστε ακόμα:

Φόρος και στα μανικετόκουμπα