Η ΑΘΗΝΑ «ΒΡΗΚΕ» ΤΟΝ ΠΡΟΙΚΟΘΗΡΑ

 

Ρε, το φουκαριάρικο. Λέω για την Αθηνά Ωνάση. Φοβερό, ε; Να είναι η πιο γνωστή παγκοσμίως ως «κληρονόμος», να μη ξέρει τι έχει πριν ακόμα γεννηθεί, και να την θεωρείς δυστυχισμένη. Ότι είναι γραμμένο στα άστρα, ότι είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστήσει σε τραγωδία. Η πουτάνα η μοίρα, η θεά του πεπρωμένου, για όλους τους αρχαίους λαούς.

Ποιος Ωνάσης γλύτωσε; Όποιος έρχεται στον κόσμο μ' αυτό το όνομα τον παραλαμβάνουν οι τρεις θυγατέρες της νύχτας. Για τους Έλληνες τρεις ήταν οι μοίρες, όχι μία. Αυτές που φροντίζουν να πάρεις, να πάθεις αυτό που σου αξίζει. Από την ώρα που θα γεννηθείς μέχρι το θάνατό σου.

Καμία έκπληξη που η κόρη της Χριστίνας, η εγγονή του Αριστοτέλη έπεσε σε προικοθήρα. Ήταν...μοιραίο. Με τόση περιουσία στο όνομά της ήταν ΑΔΥΝΑΤΟ να συναντηθεί με τον αληθινό έρωτα. Δεν γίνεται αυτό, ούτε στα παραμύθια. Αν δεν ήταν ο Βραζιλιάνος, το κορίτσι θα είχε βρει κάποιο άλλο τσαμπιόνι στο είδος. Δεν μπήκε στο σημάδι από τον πονηρό, όχι αυτό, η ίδια η Αθηνά κατέστη το θύμα.

Φως φανάρι ότι το κορίτσι κουβαλούσε τα σημάδια της δυστυχίας της ακόμα και στις καλύτερες στιγμές της, στον έρωτα της με τον ψυχρό εκτελεστή Αλβάρο, στο γάμο της, στην κάθε επιτυχία της, αθλητική κι όχι. Και ψυχολόγος να μην είσαι η κάθε φωτογραφία της, ακόμα και στην πιο τρυφερή στιγμή με τον επί 11 χρόνια σύζυγό της, προδίδει την καταδίκη της. Μοιραίο.

Διαβάστε ακόμα:

Οι σύγχρονοι Ατρείδες