ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ!

 

Στις 3 Ιανουαρίου 2016 με τίτλο «ΕΣΤΗΣΑΝ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!» είχα προαναγγείλει την τοποθέτηση διοδίων στον Προμαχώνα. Η κυβέρνηση Σύριζα, που ως αντιπολίτευση χάλαγε τον κόσμο, με κινητοποιήσεις, με μπλόκα, με το σύνθημα «Δεν πληρώνω», όχι μόνο την έκανε γυριστή και λος μούγκος, όχι μόνον αύξανε το ποσό στους ήδη σταθμούς διοδίων, αλλά έστηνε κι άλλους.

Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι να περάσεις τα σύνορα και να μπεις στην Βουλγαρία δεν υπήρχαν διόδια, μέχρι πριν δύο μήνες! Λίγο πριν περάσεις στο έδαφος της γειτονικής χώρας, από τον Προμαχώνα Σερρών, «Κούλατα» στα βουλγάρικα, ο Τσίπρας έβαλε διόδια με 2,40 ευρώ. Για να... δώσει θέσεις εργασίας στους νέους που θα εργάζονται ως εισπράκτορες. Για να κτυπήσει την... ανεργία η αριστερή κυβέρνηση.

Και για να τα παίρνει η Ελλάδα από τους Βούλγαρους τουρίστες! Που πλέον μαζικά έρχονται στην Ελλάδα για τις παραλίες της Χαλκιδικής και της Καβάλας. Δεν έχει ξαναγίνει. Το περασμένο Σάββατο σχηματίστηκε ουρά 20 χιλιομέτρων(!) με τα Ι.Χ. των Βουλγάρων. Από τα σύνορα μέχρι το Σαντάνσκι.

Με το δίκιο του ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, αυτή η αλήτρα ο Μπόικο Μπορίσωφ είπε: «Οι Βούλγαροι βλέπουν πια λεφτά στις τσέπες τους. Δεν είμαστε φτωχοί, είμαστε πρώην φτωχοί. Οι καταθέσεις των πολιτών αυξάνονται στις τράπεζές μας».

«Βενέτκα» είναι το «διόδιο» που πληρώνεις μια κι έξω αν μπεις στη Βουλγαρία. Ήταν μέχρι πέρυσι 5 λέβα (2,5 ευρώ), ο Μπόικο το αύξησε σε 10 λέβα (5 ευρώ). Διόδια δεν υπάρχουν στην Βουλγαρία. Πληρώνεις τη βενέτκα και είσαι ελεύθερος, αφού περάσεις τα σύνορα, να κυκλοφορείς παντού, εθνική οδό, όπου αλλού.

Διαβάστε ακόμα:

Αντιστασιακός είναι όποιος δεν πληρώνει φόρους;