Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ... ΟΑΚΑ

πηγή: Intime
 

Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, δηλαδή μετά το 1974, από το πουθενά γεννήθηκε ένα τουλάχιστον «περίεργο» φαινόμενο. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου (!) δεν πραγματοποιήθηκαν τόσες πολλές αθλητικές εκδηλώσεις. Σχεδόν κάθε εβδομάδα γινόταν στην Ελλάδα μια διεθνής διοργάνωση σε κάποιο σπορ. Τέτοιος οργασμός! Γιατί, όμως; Για την κονόμα!!! Τι, άλλο;

Για αγώνες πάλης ή χάντμπωλ που χρειαζόντουσαν π.χ. 200.000 δραχμές δαπανούνταν 2-3 εκατομμύρια δρχ. Κανονική «παραβιομηχανία» της παραγοντάτζας. Αυτής της μάστιγας των ομοσπονδιαρχών.

Διάβαζα πιτσιρικάς και θαύμαζα την ικανότητα και το θράσος των κακοποιών που έκαναν τη Μεγάλη Ληστεία του Τραίνου. Τη Μεγάλη Ληστεία της Τράπεζας. Τη Μεγάλη Ληστεία του Αεροδρομίου. Μυθικά κατορθώματα.

Στην Ελλάδα τόσο… νόμιμα, τόσο… εύκολα, χωρίς καν μέτρα προστασίας έγινε η Μεγάλη Ληστεία του ΟΑΚΑ το 1997. Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, προϋπολογισμός 5 εκ. δρχ.. Την πήγανε την δουλειά στα 20 δις!!! Στα παπάρια τους. Κανένας υπεύθυνος. Κανένας υπόλογος. Ούτε μία μέρα φυλακή. Το 2014, μάλιστα, 17 χρόνια μετά, η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ έφτιαξε συγχωροχάρτι για να απαλλαγούν οι υπεύθυνοι της κατασπατάλησης, της ληστείας του δημοσίου χρήματος.

Η υπόθεση είναι ανοικτή. Το Ελεγκτικό Συμβούλιο έκρινε αντισυνταγματική την διαγραφή των ευθυνών που είχαν καταλογιστεί. Μιλάμε για όργια. Για ξέσκισμα πακέτων. Τελικά, τι θα γίνει; Τίποτα! Πάω στοίχημα πως ούτε ένα ευρώ δεν θα επιστρέψει στο δημόσιο ταμείο. Όλοι θα καθαρίσουν. Με υπογραφή Κοντονή, υπουργού δικαιοσύνης.

Διαβάστε ακόμα:

Novartis, μια άλλη siemens στην Ελλάδα