ΓΙΑΤΙ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΛ

 

Να σου πω τι θα πει υγεία στην οικονομία. Χειρουργείο θα πει. Επιχείρηση που παρουσιάζει παθητικό, κλείνει! Αυτό είναι υγεία. Να μην την βοηθάει η κυβέρνηση, ούτε να την αβαντάρουν με δάνεια οι τράπεζες.

Και θα μείνουν στον δρόμο οι εργαζόμενοι; Και μόνο να το συζητήσεις αυτό, βάζεις από το παράθυρο και την πόρτα το πρόβλημα. Σαν να ποτίζεις ένα δηλητηριώδες φυτό. Έτσι πάει.

Τέρμα και τελείωσε. Ό,τι δεν μπορεί να ζήσει μόνο του, το σκοτώνεις. Πρέπει να πεθάνει. Επιτόπου. Διαφορετικά δεν υπάρχει υγεία. Δεν προστατεύεται η υγεία του κοινωνικού συνόλου.

Η ποδοσφαιρική ομάδα επειδή είναι επιχείρηση οφείλει να παράγει έσοδα, όχι να ζημιώνει το δημόσιο. Το ίδιο μια εφημερίδα, ένα θέατρο, ένα εργοστάσιο. Είπαμε. Υγεία. Όχι η κοινωνία να υποφέρει για να σωθεί ένα παραδοσιακό μέγεθος, όπως π.χ. η εφημερίδα Τα Νέα, Το Βήμα.

Πράγματι, οι εκδοτικές επιχειρήσεις ΔΟΛ, πέραν από ό,τι έχουν να της καταλογίσουν κάποιοι, είναι μακράν το πιο ποιοτικό προϊόν στον τομέα τύπος. Προσφορά στον τόπο. Αν, όμως, δεν μπορεί να επιβιώσει μια επιχείρηση, ακόμα και κοινωφελής, κατεβάζει ρολά. Αυτό είναι υγεία. Διαφορετικά όλα τα άλλα είναι ύποπτα. Μόνον ύποπτα. Και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να κρατηθεί ο ΔΟΛ, αυτό κι αν είναι ύποπτο.

Διαβάστε ακόμα:

Novartis, μια άλλη Siemens στην Ελλάδα