Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

 

Έτσι τον θέλω εγώ τον πολιτικό. Να κάνει αυτό που υπόσχεται. Όπως έτσι τον θέλω και τον πολίτη. Να ψηφίζει αυτόν για τον οποίον είναι σίγουρος πως θα πραγματοποιήσει όσα εξαγγέλλει.

Τι μας λες τώρα! Να μη ψηφίζει ο πολίτης!!! Αυτό μας λες. Επειδή δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ πολιτικός με συνέπεια. Και αξιοπρέπεια. Επειδή ΟΛΟΙ ως κυβερνητική εξουσία συνεχίζουν, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν παραιτείται όταν αγνοούν τις... δεσμεύσεις τους. ΟΛΟΙ επικαλούνται δικαιολογίες, ότι τα πράγματα ζόρισαν, γι’ αυτό παραμύθι φούρναρης δεν εφαρμόζουν το... πρόγραμμά τους.

Το πρώτο που θα έκανε ο Σύριζα με την εκλογή του ήταν η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων των προηγουμένων αντιλαϊκών κυβερνήσεων της διαπλοκής και των μνημονίων. Οι πρώτες, μάλιστα, δηλώσεις υπουργών του Σύριζα, αμέσως μετά την ορκωμοσία τους ήταν «Ένφια, τέλος!».

Επιτέλους! Έστω και με καθυστέρηση τριών χρόνων, από 2018, η κυβέρνηση συριζανέλ καταργεί τον Ένφια. Αλά Ανδρέα Παπανδρέου! Δηλαδή;

Ο απατεώνας έκανε π.χ. ανασχηματισμό κι έλεγε ΔΕΝ κάνω ανασχηματισμό, αλλά... αναδόμηση. Έφτιαξε κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, κι είπε ΔΕΝ είναι κόμμα, είναι κίνημα. Ο παίκτης έπαιζε με τις λέξεις. Αναβάθμιση. Αναδιάρθρωση. Επανένταξη. Κάτι τέτοια.

Έτσι και ο σύριζας. Θα καταργήσει τον Ένφια και στη θέση του θα βάλει πάλι φόρο για τον ίδιον λόγο. Πάντως, τον έενφια θα τον στείλει, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί ο... αντιμνημονιακός σύριζας.

Διαβάστε ακόμα:

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΒΙΚΤΩΡ ΟΥΓΚΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΙΑΝΝΙΔΗ