Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

 

Έναν ακόμα ποδοσφαιριστή πούλησε ο Ολυμπιακός. Τον Ιντέγε, μάλιστα παραμονές της ρεβάνς με την Οσμανλή και μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη. Κι ενώ περιμένουν τον Ολυμπιακό τα ντέρμπυ εκτός έδρας με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, το νοκ-αουτ παιχνίδι κυπέλλου, επίσης εκτός με Ατρόμητο. Και, βέβαια, το γιουρόπα, ο στόχος να περάσει η ομάδα στούς «8».

Ποιά είναι η δουλειά του μεγαλομετόχου στην ΠΑΕ. Στην κάθε ΠΑΕ. Όσο το δυνατόν να έρχονται πακέτα στο ταμείο. Άλλη δουλειά του προπονητή, των ποδοσφαιριστών, του μασέρ, του ντοπαριστή, του γιατρού, αυτουνού που μαζεύει τις μπάλες, του αλλουμού που ασπρίζει τις γραμμές. Το αφεντικό της εταιρείας μια αγωνία έχει, κυρίως. Τα έσοδα. Η ΠΑΕ να είναι κερδοφόρα. Μόνον έτσι θα είναι πετυχημένος ο ποδοσφαιρικός επιχειρηματίας. Μόνον;

Όχι, βέβαια! Αυτός που έχει το κουμάντο στη διαχείριση της ΠΑΕ κρίνεται και για την αγωνιστική εικόνα στο γήπεδο. Βέβαια! Ποιό προϊόν παρουσιάζει το κατάστημα.

Πήρε τόσα από τον Ιντέγε ο Μαρινάκης. Τόσα από τον Μιλιβόγεβιτς και τόσα από τις οψιόν των Όμαρ, Πάρντο, Σιόβα. Τόσα από τον Πουλίδο και τόσα από τον Μαζουακού. Τον Ρομπέρτο, τον Μπένιτες, τον Ντούρμαζ. Ας τους να μετράνε κάποιοι, και χάνουν το λογαριασμό. Το πρώτο που έμαθε ο Μαρινάκης όταν με κοντό παντελονάκι πήγαινε σχολείο ήταν η πρόσθεση και η αφαίρεση.

Επί του θέματος. Για μένα ο Μαρινάκης είναι αποτυχημένος. Σημασία δεν έχει να κερδίζει χρήματα στον Ολυμπιακό, να χάνει λιγώτερα από άλλους συναδέλφους του. Προσωπική του υπόθεση αυτή. Όπως προσωπική του υπόθεση είναι να παίρνει, να χάνει το πρωτάθλημα.

Πετυχημένος ποδοσφαιρικός επιχειρηματίας είναι εκείνος ο οποίος και κερδίζει φράγκα και ως δημόσιο πρόσωπο χαίρει εκτιμήσεως από τους αντιπάλους. Κι αυτό συμβαίνει αν η εταιρεία του, η ΠΑΕ του, παραδίδει μαθήματα ήθους και αγωνιστικής πληρότητας. Να το πω μ’ άλλη κουβέντα, όταν η ομάδα του μεγαλομετόχου παίζει μπάλα και ικανοποιεί την εξέδρα.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΠΗΚΕΡ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, ΚΑΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ