«ΔΙΚΑΙΩΣΗ» ΣΑΒΒΙΔΗ..., ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΦΙΟΖΟΣ!

 

Μία εφημερίδα περιορισμένης κυκλοφορίας έγραψε αυτά που έγραψε για τον Ιβάν Σαββίδη. Με μια κουβέντα, παρουσίαζε τον ομογενή επιχειρηματία ότι ενεργεί ως «Ρώσος ολιγάρχης», με μειωμένη ηθική, με ύποπτης και παράνομης προέλευσης κεφάλαια.

Τι θα σκεφθεί ο αναγνώστης μ’ ένα τέτοιο ρεπορτάζ. Το λιγώτερο ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι μαφιόζος. Και πώς να αντιδράσει ο άνθρωπος; Πρώτη σκέψη να κάνει τουμπεκί. Σα να μη γράφτηκε τίποτα σε βάρος του. Είναι μια επιλογή «άμυνας» αυτή. Στο φινάλε πόσοι να διάβασαν το εν λόγω ρεπορτάζ; Το οποίο «έμεινε» εκεί, δεν ''παίχθηκε'' από κανένα άλλο μέσο.

Η άλλη επιλογή είναι ο Ιβάν να καταφύγει στη δικαιοσύνη. Ή να ζητήσει, με την απειλή της οικονομικής του αποζημίωσης, από την εφημερίδα να διαψέυσει. Να δώσει, δηλαδή,... μεγαλύτερη δημοσιότητα στο δυσφημιστικό ρεπορτάζ. Είτε κάνει αγωγή στην εφημερίδα, είτε την υποχρεώσει να ''ανασκευάσει'', είναι δεδομένο ότι το θύμα, ο Σαββίδης θα κάνει παιχνίδι σε βάρος του.

Ποιά είναι η αξία της όποιας διάψευσης από την εφημερίδα, όταν γίνεται για να αποφύγει μια δικαστική περιπέτεια. Και το ποσό που θα επιδικαστεί υπέρ του Σαββίδη.

Η εφημερίδα πήρε πίσω όσα έγραψε σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και, όπως αναμενόταν, η υπόθεση πήρε... έκταση! Ένα θέμα που το είχαν διαβάσει χίλιοι άνθρωποι, τελικά το πληροφορήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες(!) διότι τη διάψευση της εφημερίδας τη αναδημοσίευσαν άλλα μέσα.

Συμπέρασμα. Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα. Αν ο φουκαράς Ιβάν Σαββίδης δεν απαιτούσε από την εφημερίδα να αυτοδιαψευτεί, κάποιοι θα έλεγαν ότι έχει χεσμένη τη φωλιά του, γι' αυτό τουμπεκιάστηκε. Αν, πάλι, ζητήσει να δικαιωθεί, τι σόι «δικαίωση» είναι αυτή, όταν παίρνουν έκταση δημοσιευμένες κατηγορίες, έστω αμφισβητούμενες, έστω ανύπαρκτες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που η ίδια εφημερίδα πλέον δεν το χαρακτηρίζει έγκυρο, ο Σαββίδης κάνει παιχνίδι μέσω κυπριακής εταιρίας off-shore και φέρνει λεφτά στην Ελλάδα αποφεύγοντας νόμιμους ελέγχους. Υπ’ όψιν ότι η εν λόγω παράκτια εταιρεία είναι ο χορηγός του πρωταθλήματος σούπερ ληγκ.


Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ