ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΟΥΣ

 

Και τα 4 αφεντικά των μεγάλων ομάδων, έτσι ή αλλοιώς, έχουν σχέση με τα μήντια. Μαρινάκης, Αλαφούζος, Μελισσανίδης και Ιβάν Σαββίδης. Και δεν σταματούν να ενισχύουν την θέση τους στον χώρο των ΜΜΕ, επειδή θέλουν μεγαλύτερο έλεγχο.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Και δεν είναι φαινόμενο ελληνικό. Ένας επιχειρηματίας να εμπλέκεται επιχειρηματικά σε μια επιχείρηση χωρίς να επιδιώκει το επιχειρηματικό κέρδος. Εδώ σε θέλω. Γιατί;

Διάβασα ένα ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο σε χοντρές γραμμές αναφέρονται τα εξής.

Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ έχει σχέση με το συγκρότημα Παραπολιτικά, του οποίου το οπλοστάσιό διαθέτει τις εφημερίδες Επένδυση, Ελευθερία, αθλητικό φύλλο, ραδιόφωνο και sites. Και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός φιλοδοξεί, λέει, να γίνει ΔΟΛ στη θέση του ΔΟΛ.

Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ έχει το κανάλι ΣΚΑΪ, η οικογένειά του την Καθημερινή. Ακόμα ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού που ελέγχει ραδιόφωνο και sites στοχεύει, λέει, μεγαλύτερα περάσματα στην πολιτική σκηνή.

Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ δεν έχει τίποτα, αλλά τα έχει… όλα. Μέσω του ΟΠΑΠ. Πανίσχυρος στον χώρο του τύπου διότι μοιράζει χρήμα διαφημιστικό από το πρώτο στοιχηματατζήδικο μαγαζί στην Ελλάδα.

Ο ΙΒΑΝ ήθελε το κανάλι εθνικής εμβέλειας, συνεχίζει να το θέλει και γενικά δεν σκέφτεται να μείνει «ορφανός» από ισχυρά μήντια. Γι’ αυτό, λέει, ο Πάνος Καμμένος του έφτιαξε την σχέση με το Βαρδινογιαννέικο. Επειδή ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θέλει να μπει στο MEGA και να βάλει πόδι στο εκδοτικό θηρίο του Μπόμπολα.

Σχόλιο. Ουδείς από τους τέσσερις ενδιαφέρεται να βγάλει φράγκο από τα μήντια. Τέτοιο χόμπυ σε καθεστώς Σύριζα! Όπου έχει πεθάνει η διαπλοκή.

Γιατί, ρε, Τσίπρα τη σκότωσες τη διαπλοκή.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΑΡΗ!