Η Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Που πάει η Ελλάδα; Η ερώτηση δεν προσφέρεται για καφενείο. Παρακαλώ. Γι’ αυτό το θέμα κάνω μόνον σοβαρή κουβέντα. Σκληρή, αυστηρή και ξεκάθαρη κουβέντα.

Στο πουθενά πάει η Ελλάδα. Αυτή είναι μια πρώτη απάντηση, όχι ακριβώς. Η Ελλάδα πάει εκεί που θέλουν να την στείλουν αυτοί που κρατάνε την τύχη της στα χέρια τους.

Ξεκίνησε το έργο με το μνημόνιο. Μια ιστορία κονόμας άγριας γι’ αυτούς που είχαν «ειδική» σχέση με το σενάριο. Χοντρά λεφτά. Ποιός βάζει υπογραφή, ποιός αποφασίζει ένα τέτοιο έγκλημα χωρίς να έχει προσωπικό όφελος.

Τι έπρεπε να γίνει πριν το μνημόνιο; Έστω και μετά τον πρώτο, το δεύτερο χρόνο του μνημονίου. Πτώχευση! Δεν καθαρίζεις διαφορετικά. Βαράς μια χρεοκοπία, και γλυτώνεις. Τα πάντα γλυτώνεις. Χρέη, σπίτια, την ίδια σου την πατρίδα.

Καμία συνέπεια δεν θα υποστείς σύμφωνα με το πτωχευτικό δίκαιο. Δεν έχω! Κι αν μπω στη διαδικασία να σε ξεπληρώνω, θα είμαι σκλάβος μια ζωή, μια αιωνιότητα. Άσε τι λένε Παπανδρέου και Σαμαράδες, Τσίπρες και Μητσοτάκηδες. Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Μια φάρα είναι. Φάρα λέω, όχι συμμορία, διότι έχουν τις... διαφορές τους. Τις πολιτικές, τις ιδεολογικές διαφορές τους.

Έτσι που λες. Όχι εσύ τι λες, όχι εγώ τι λέω. Οι κορυφαίοι οικονομολόγοι του πλανήτη το είπαν μ’ ένα στόμα. Για να βγει η Ελλάδα από το λούκι που στοχευμένα την έχωσαν οι αόρατοι, θα πρέπει να αυτοϋποβιβαστεί στην Γ’ εθνική. Δεν υπάρχει άλλη σωτηρία, λένε οι διαπρεπείς αλλά και ανεξάρτητοι, οι εκτός συστήματος οικονομολόγοι.

Ανοησίες τα περί πτωχεύσεως, λέει ο μνημονιακός Τσίπρας. Ο έχων την λαϊκή εντολή. Τσίπρας και λαός. Το κορυφαίο δίδυμο. Ο λαός έχει εμπιστοσύνη στον Τσίπρα ότι θα μας βγάλει από την κρίση. Ο Τσίπρας με τη δύναμη του λαού, όχι κάποιου άλλου, ως άλλος Σαμψών, κι αυτός γραβάτα δεν φορούσε, θα γκρεμίσει το παλιό, το καταστημένο, το μνημόνιο, τη διαπλοκή, τη διαφθορά.

Ποιός Σαμψών, αυτός απλά τις κολώνες έριξε του παλιού. Ο Τσίπρας όχι μόνον θα γκρεμίσει αλλά και θα κτίσει την νέα Ελλάδα. Με σύμμαχο, με όπλο το μνημόνιο.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΜΑΥΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΑΚΗ